Mákos bögrés sütemény recept - Így lesz könnyű és puha a tésztája

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Mákos bögrés sütemény recept - Így lesz könnyű és puha a tésztája Könnyű és kipróbált mákos sütireceptet mutatunk, amit pillanatok alatt el lehet készíteni. Ez az a sütemény, amit mindenki szeret, még az is, aki nem számít egy nagy mákos süti rajongónak. Ezt a könnyű, egyszerű házi süteményreceptet, amit egy nagyi bármikor kiráz a kisujjából, azokra az alkalamkra ajánljuk, amikor váratlanul toppanak be hozzád az unokák, vagy nincs elég időd, és mégis gyorsan kell valami finomat varázsolnod az asztalra, vagy egyszerűen csak rákívántál az édességre, és szívesen elmajszolgatnál valamit a kedvenc sorozatod közben.

Mákos bögrés sütemény recept




Hozzávalók
1 bögre liszt
1 bögre porcukor (aki nem annyira édesszájú, annak a 1/2 bögre cukor is elegendő lesz)
1 bögre darált mák
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
2 db tojás
100 g olvasztott vaj

Ennél a receptnél 1 bögre körülbelül 2,5 dl mennyiségnek számít.

Elkészítés
1. Keverd össze a hozzávalókat (a vajat langyos, olvasztott állapotban add hozzá a többi hozzávalóhoz), majd keverd át alaposan, hogy a tészta sima, egyöntetű legyen.
2. A nyers kevert tésztát öntsd bele egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe.
3. 180 fokon süsd 30-40 percig.
4. Ha már teljesen kihűlt, hints porcukrot a tetejére.

Próbáld ki, így még finomabb:
- Dobj a nyers tésztába pár szem mirelit málnát vagy magvalt meggyet - még finomabb lesz tőle a süti.
- Ha szereti a család, a végén erdeigyümölcs-mártással vagy vaníliasodóval kínálhatod.
- Ízlés szerint kettévághatod a tésztát, és kenj közé lekvárt.

A receptet Herczeg Ági néni küldte be nekünk Sopronból. Köszönjük!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.01.27