11 kedves, szívhez szóló idézet a nagyszülő-unoka kapcsolatról

Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


11 kedves, szívhez szóló idézet a nagyszülő-unoka kapcsolatról

Akinek unokája van, szerencsés, hiszen egy igazán különleges és szoros kapcsolatban lehet része, szívében pedig új, határtalan és feltétlen szeretet ébred... A következő kedves és találó nagyszülő-unoka idézetek tökéletesen kifejezik ennek a sokszínű és szeretetteli köteléknek minden árnyalatát, némelyik pedig még megszívlelendő bölcsességgel is gazdagít.

Bár sokunknak nehéz lenne tömören és találóan megfogalmazni a nagyszülőséggel járó érzéseket és örömöket, az írás művelőinek és a gyermeki lélek ismerőinek azonban sikerült - ezekből a gondolatokból szemezgettünk ki néhány gyöngyszemet. Olvassátok szeretettel!

 

„Azért kényeztetjük el az unokáinkat, mert általuk bocsánatot kérhetünk a gyerekeinktől. (Fredrik Backman)
 

„Hiba elvárni nagyszülőként az unoka feltétel nélküli szeretetét. A kötődés kialakulása egy folyamat, minősége a kettőjük kapcsolata során bontakozik ki.” (L. Stipkovits Erika)
 

„A nagyapa az, akire felnézhetsz, függetlenül attól, hogy milyen magas vagy.” (ism.)


„Ha a menyasszonyt a mirtuskoszorú, a háziasszonyt pedig a vendégkoszorú ékesíti, az anyáknak és nagyanyáknak a kö­rülöttük nyüzsgő gyermekek és unokák eleven koszorúja a legszebb ékessége.” (Cinkotai Nagy Ince)
 

„A nagyapám keveset kér, de mindig többet ad.” (ism.)
 

„Mindannyiunknak rendelkeznie kellene egy olyan emberrel, aki tudja, hogyan áldjon meg minket minden rossz tettünk ellenére. Ez a személy számomra a Nagymama volt.” (Phyllis Theroux)
 

„Azok az emberek, akik sokszor dühösek és szigorúak gyermekeikkel, azonnal szeretőek és békések, amikor az unokáikkal kell foglalkozniuk.” (ism.)


„Amikor a nagyszülők belépnek az ajtón, a fegyelem kirepül az ablakon.” (Ogden Nash)
 

„A nagyapák olyanok, mint az apukák, de szabályok nélkül. A nagypapák azért vannak, hogy segítsenek a gyerekeknek olyan balhékba keveredni, amelyekre még nem gondoltak.” (ism.)
 

„A szülő-gyermek kapcsolatok összetettek. A nagymama és az unoka kapcsolatok egyszerűek. A nagymamák keveset kritizálnak, de mindig készek a szeretetre.” (Janet Lanes)


„Otthon van az ember, ahol gyökerei vannak, halottai az anyaföldben, ahol tegezik az embert, ahol nagyapja ültette diófának a gyümölcsét töri, és fát ültetve unokáira gondol”. (Lénárd Sándor)

 

Szerző: Szülők Lapja
Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


2024.06.11