11 ok, miért a nagymamák a legcsodálatosabb teremtmények a földön

Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


11 ok, miért a nagymamák a legcsodálatosabb teremtmények a földön Nagyi, Mama, Nene - bárhogy is szólítják őket az unokák, ők boldogan lesik minden kívánságukat. Ilyenek az igazi nagymamák... Gondoskodó, bölcs – és soha nem hagyja, hogy éhesen indulj el! Aki olyan szerencsés, hogy csodálatos nagyival áldotta meg az élet, annak a következő 11 pont ismerősen melengeti majd a szívét.

A nagyi a legjobb tanító
Míg a szüleinkkel néha nehéz megtalálni a közös hangot, a nagymamákkal minden sokkal egyszerűbben tűnik. Könnyedén megtalálja veled a közös hangot, és élvezettel hallgatod a mondanivalóját.

A legjobb tanácsokat ő adja
Élettapasztalata bölcsességgel áldotta meg, így a legtöbb felmerülő problémádra tudja a megoldást. Ha tanácstalan vagy, és nem tudod, ki segíthetne, csak kérdezd őt; tudni fogja a választ.

Gondoskodik róla, hogy rendesen egyél
Ha ő főz, bizony a legnagyobb étvággyal érkezz hozzá! A sütés-főzésben nem ismer viccet, és kizárólag teli hassal enged hazaindulni. A nagyik főztje mindig mesésen finom, és egy kis édesség mindig akad elrejtve a polc tetején…

Nagyszerű hallgatóság
Nem csak ő ismer a legjobban – ő is hallgatja meg a legnagyobb figyelemmel az álmaid, a titkaid és igen, a gondjaid is. Abban pedig biztos lehetsz, hogy sosem csacsogja ki azokat, még a szüleidnek sem! Bármiről is szeretnél beszélgetni, rá mindig számíthatsz.

Sosem becsül le
Bár ő adja a legbölcsebb iránymutatásokat, mégsem próbál versenyezni veled. Elismeri a tudásod, tudja, hogy habár veled szemben neki egész életnyi tapasztalata van, te is sok újat tudnál neki tanítani. Az internet használatával például szinte biztosan gondjai akadnak, de sosem lesz túl büszke ahhoz, hogy segítséget kérjen tőled.

Otthona mindig meleg és barátságos
Nagymama sosem hagyja, hogy fázz, sem azt, hogy kényelmetlenül érezd magad nála. Senki sem tudja, mi a titkuk, de a nagyik otthona pont annyira tökéletes, kényelmes, jóillatú és otthonos bázis, hogy mindig szeress ott lenni.

Örömmel néz veled mesét
Nála megtalálod a kedvenc meséidet, és hidd el, veled együtt ő is épp olyan örömmel nézi őket egy meleg takaróba burkolózva, mint te magad. Boldog, ha boldognak lát, és fontos számára, hogy jó társaságot alkossatok együtt.

Sosem túl fáradt ahhoz, hogy a kedvencedet főzze
A nagyik imádnak elkényeztetni, és sosem mondanak nemet, ha arról van szó, hogy a kedvenc főztödet kell elkészíteniük. Amint kiejted a szádon, mire vágysz, egy szempillantás alatt elkészül a terülj asztalkám.

Az övé a leggyengédebb ölelés
A nagymamák ölelése rengeteg szeretetet közvetít, és még ha szeretnél, sem tudnál végtelen ölelések nélkül hazaindulni tőle.

Afelé terel, hogy a jó emberré válj
A nagymamák mókás és kedves lénye egy fontos törekvést is takar: hogy a lehető legjobb emberré, a legjobb éneddé válj. Ezért is érdemelnek különleges helyet a szívünkben…

Feltétel nélküli szeretet
Minden egyes tettükkel éreztetik tiszta és feltétlen szeretetüket. Tanácsaikkal, a történeteikkel, meséikkel és még főztjükkel is a belőlük áradó szeretetet és gondoskodást közvetítik minden egyes nap.
Fotók: Freepik
Forrás: BrightsideNagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


2023.10.09