14 megható és kedves gondolat a nagyszülőségről, ami megmutatja, hogy milyen kiváltságos vagy!

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


14 megható és kedves gondolat a nagyszülőségről, ami megmutatja, hogy milyen kiváltságos vagy!

Miért kiváltság, hogy nagyszülő lehetsz? Mitől oly nagy boldogság unokád számára a veled töltött idő? Miért különleges kettőtök kapcsolata? A következő fantasztikus meglátások felfedik a nagyszülőség esszenciáját, választ adnak mindenre, és még a szemedbe is könnyeket csalnak...

 

1. A nagyszülők azért élvezik leginkább az unokák társaságát, mert megadja nekik az élményt, hogy újra 10 évesek lehetnek!
 

2. Az unoka mindig akkor a legédesebb angyal, ha nálad van éppen!
 

3. Aki még nem tapasztalta, el sem tudja képzelni, milyen érzés, ha vannak nagyszüleid: szorongás és kötelességek által nem koptatott, felszabadult, derűs és békés szeretetük semmihez sem fogható!

4. A nagyszülők és unokák különleges kapcsolatának talán az a titka, hogy a maguk módján mindketten lázadnak a szülők ellen.
 

5. Mi hasonlít a nagyszülőben és unokájában? Egyiknek sincs ideje megsértődni, ellenben mindketten ráérnek lassan sétálni, mindent megcsodálni, és hosszan ölelni.
 

6. Ha nagyszülő vagy, mindenért, amit elrontottál szülőként, bocsánatot kérhetsz unokád iránti szereteted által, és felülírhatsz ölelő karoddal. 
 

7. Nagyszülő és fegyelem nem fér meg egy házban! 
 

8. A nagyszülőknek már felnőttek a gyerekeik, ezért unokáik iránt osztatlan a figyelmük, végtelen a türelmük és aranyból a szívük.
 

9. Ha más kapocs nincs is a két generáció közt, az emlékezet akkor is örökre összeköti őket.
 

10. A szülői szigorúság és korlátok mögött pajzsként áll a nagyszülő, aki erősíti az unokája önbizalmát, a szülői haragot és dorgálást pedig vigasztalásával ellensúlyozza.
 

11. A nagyszülők néha azt hiszik, jobb szülők, mint saját gyerekeik - és lássuk be, néha valóban azok!
 

12. Egy nagypapára mindig fel lehet nézni, bármilyen magas is az ember!
 

13. Még ha nem is tökéletes a nagyszülő kapcsolata saját gyerekeivel, nincs nagyszülő, aki ne szeretné teljes odaadással az unokáját!
 

14. Legerősebb emlékképeink a nagyszülői házhoz kötődnek: a kertben lengedező növények susogása, a fákon átvillanó napfény mintázata, nagyszüleink dolgos kezének erezete, biztonságot sugárzó hangjuk, a bútorok, a déli ebéd és az Élet illata...

 

Szerző: Nagyszülők Lapja
Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


2024.04.17