7 gyönyörű idézet a Szerelmesek Napjára filmekből és könyvekből

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


7 gyönyörű idézet a Szerelmesek Napjára filmekből és könyvekből

Akik számára a Valentin-nap jelentéssel bír, örömmel lepik meg kedvesüket és töltik romantikus hangulatban a napot. Ehhez szeretnénk hozzájárulni néhány csodaszép idézettel.

Aki szeretne az ünnepre hangolódni, vagy egy szép képeslap belsejében elrejtett üzenetet ajándékozni kedvesének, ezekből a gyönyörű idézetekből szemezgethet. 


1.
„Az igazi szerelem felemel és mindig többre sarkall.
Lángra lobbantja szívünket és békét teremt az elménkben.
Te ezt tetted velem, és remélem, én is ezt tettem veled.”
(Szerelmünk lapjai c. film)


2.
A szerelem olyan szorosan és bensőségesen láncol hozzád, hogy semmi mással nem tudok foglalkozni és sehová sem tudok eljutni. Minden más vágytól, akár attól is, amely legjobban megfelel jellememnek és lényemnek, meg tudok szabadulni, de lehetetlen kiirtanom azt az érzést, amely fájdalmasan, de elhallgathatatlanul súgja a fülembe a nap és az éjjel minden percében, hogy te vagy Isten legédesebb, legkedvesebb teremtménye.
(Gottfried August Bürger)


3.
„Szeretem a földet, amelyre lép, a levegőt, amelyet beszív, és mindent, amihez hozzáér, mindent, amit mond. Szeretem minden pillantását, minden mozdulatát, szeretem őt teljesen és egészen.”
(Emily Bronte)
 

4.
„Most már biztos vagyok benne, hogy régóta tartottam feléd, és te is énfelém. Még ha nem is sejtettünk egymás létezéséről, mielőtt találkoztunk volna, tudatlanságunkat végigkísérte valamiféle ösztönös bizonyosság, amely gondoskodott arról, hogy végül találkozzunk. Mint két magányos madár, melyek az égbolton tájékozódva repülnek a hatalmas préri fölött, úgy közeledtünk egymás felé ennyi éven, egy emberöltőn keresztül.”
(Robert James Waller)


5.
„Hozzád vagyok kötve, ragasztva, forrasztva, feloldhatatlanul, széttéphetetlenül. És ez a szerelem, ami bennem él, független mindentől, mindentől, amit te teszel; ez van, létezik és él, és nem fog megszűnni, nem fog elmúlni, mert hatalmas, örök és csodálatos, mint a világ.”
(Ara Rauch)
 

6.
„A köteléket, ami egymáshoz fűz minket, nem szakíthatta el sem a szétválás, sem a távolság, sem az idő. És nem számít, mennyivel különlegesebb, gyönyörűbb, okosabb vagy tökéletesebb nálam, ő is ugyanolyan visszavonhatatlanul megváltozott, mint én. Ahogy én mindörökre őhozzá tartozom, ugyanúgy ő is mindig az enyém lesz." 
(Alkonyat)
 

7.
„Szeretni annyi, mint vállalni a legnagyobb kockázatot. Jövőnket és boldogságunkat adni valaki kezébe.
Engedni, hogy kétkedés nélkül bízzunk valakiben. Elfogadni sebezhetőségünket. Én pedig szeretlek.”
(Helen Thomson)
 

Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


2024.02.06