Anyák napján keltek ki az első gólyafiókák - Itt a videó a csodás pillanatokról

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


Anyák napján keltek ki az első gólyafiókák - Itt a videó a csodás pillanatokról

A seregélyesi általános iskola udvarán hosszas várakozás és tervezgetés után, sokak örömére április 4-én telepítettek a gólyafigyelő kamerát, melynek kukkolói igazán örömteli eseménynek lehettek tanúi május 5-én.

Anyák napján kettő, hétfőn pedig további egy kisgólya kelt ki a tojásokból, így már ötre bővült a seregélyesi gólyacsalád létszáma.

A vasárnapi fiókák azért is különlegesek, mert - ahogy Fenyvesi László, a Duna-Ipoly Nemzeti Park környezeti nevelője a FEOL-nak elmondta - nem jellemző, hogy több gólyafióka egy és ugyanazon napon jön világra, de természetesen van rá példa, ahogyan most is történt.
Szintén örömteli, hogy a következő napon, május 6-án már három kisgólya várta a finomságot a gólyaszülőktől. 
A gólyapár egyébként közösen, a feladatokat egymás közt felosztva gondoskodik a fiókákról: a hím összegyűjti a táplálékot, míg a tojó apróra csipegeti és a kicsik csőrébe adja a finom falatokat.

Fejér Vármegyében Seregélyesen él a legtöbb gólya, és az elmúlt időszakban csodával határos módon nyolc fészekben is megindult a költés. A felszerelt kameráknak köszönhetően április óta az iskola honlapján élő közvetítés formájában követhető a gólyacsalád életének minden pillanata.

Hamarosan újabb figyelő kamera léphet működésbe, mely azonban nem gólyák, hanem immár kékvércsék megfigyelésére ad majd lehetőséget.

 

Forrás: feol.hu
Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


2024.05.07