Anyós-meny kapcsolat: 6 dolog, amit soha ne vegyél ajándékba a menyednek - Ha nem akarod megbántani

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


Anyós-meny kapcsolat: 6 dolog, amit soha ne vegyél ajándékba a menyednek - Ha nem akarod megbántani Az év során számos alkalom nyílik arra, hogy megajándékozd menyedet. Ám vigyázz, van néhány dolog, aminek biztos nem örülne, ha ajándékba kapná tőled. Ezek közül gyűjtöttünk össze párat. Legyen az névnap, születésnap, karácsony vagy az unokád születése, több esemény is adódik egy évben, hogy ajándékot adj menyednek. Azonban a családi béke, a jó kapcsolat érdekében egyáltalán nem mindegy, mivel állítasz be hozzá. Íme néhány dolog, amit semmiképp ne adj neki meglepetésként, ha továbbra is a jó anyós-meny kapcsolatra törekszel. Csak és kizárólag akkor, ha ezt külön ő kéri. De csak akkor.

6 dolog, amit soha adj ajándékba a menyednek


1. Fitness-felszerelés
Kézi súlyzók, fitness-ruházat, jóga matrac, digitális lépésszámláló, ez mind nagyszerű ajándék lenne, de nem a saját menyednek. Még akkor sem, ha az edzőtermek sűrű látogatója, mert ez olyan, mintha ráznád felé az ujjad és azt mondanád neki: "Gyerünk, dobd el azt a sütit és állj már fel a kanapéról!" Szóval, minden olyan ajándék, ami a súlyára tett célzásként értelmezhető, az nagy ívben kerülendő.

2. Útmutatók a szülőséggel kapcsolatban
Igen, minden kezdő szülőnek jól jönnek a tanácsok, de senkinek nincs szüksége olyan könyvre, amiben azt olvashatja, hogy ő milyen rossz szülő, mennyi mindent nem úgy csinál, ahogy azt kellene. Ez senkinek nem esik jól, de főleg az anyósától nem szeretne ilyeneket hallani, kapni, olvasni az ember lánya. Különösen nem akkor, amikor egyébként jókedvűen ünnepelne a család.

3. Alsónemű
Na, ezt aztán végképp tilos a saját menyednek adni. Túl intim. Valljuk be, elég furán venné ki magát, ha te döntenéd el, miben lássa a fiad a feleségét! Még a hálóruha is erősen határeset. Ha mindenképp valami otthonos, kényelmes, hasznos dolgot szeretnél adni neki, maradj a papucsnál vagy a köntösnél.

4. Nem megfelelő méretű ruhadarab
A ruha remek ajándék lehet, de mielőtt megvásárolnád, győződjön meg arról, hogy pontosan tudod a menyed méretét. Ha olyan ruhát kap tőled, amely vagy túl nagy, vagy túl kicsi, megdöbbentheti és óhatatlanul az forog majd a fejében: "Egyáltalán nem látja, hogy milyen vagyok?! Vagy ez már megint célzás arra, milyennek kellene lennem?"

5. Politikai vagy önsegítő könyvek, szakácskönyvek
Ne akard neki megmondani milyen elvekben kell hinnie, hisz ez azt sugallja: "Meg kell változnod!". És senki nem szereti ezt hallani. Ha a fiadnak jó így, ahogy van, ezt neked is el kell fogadnod!

6. Takarítóeszközök
Még ha meg is találtad a legfantasztikusabb folt-eltávolítót vagy a legújabb mosószert, amely mennyei illatot áraszt, és szeretnéd ezt mindenkinek elújságolni, tedd ezt egy beszélgetés során, de ne ajándékba add. Hidd el, a menyed minden vágya, hogy a férje és akár te is értékeljétek és elismerjétek azt, ahogy rendben tartja a háztartását. De a tisztítószerek egyrészt túlságosan személytelen ajándékok - függetlenül attól, hogy milyen jók -, másrészt a korábbi pontoknak megfelelően ez is azt sikítja a menyednek: "Nem vagy elég jó! Nem csinálod jól! Meg kell változnod! Mert én ezt jobban tudom!"

Kedves anyósok, ez nem verseny. A fiatok elkelt, ezt fogadjátok el! Reméljük, a fenti összeállítás segít abban, hogy a megfelelő ajándékot válasszátok a legközelebbi alkalomra. Vagy legalább abban, hogy mi az, amit NE válasszatok. A cél a jó anyós-meny viszony, a családi béke fenntartása, igaz?

Forrás: grandparents
Fotó: freepik/phduet

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


2017.06.13