BEMER terápia, BEMER kezelés felnőtteknek, gyerekeknek, várandósoknak - Milyen betegségekre jó? Alternatív gyógyász válaszol

Nagyszülők Lapja

Betegségek

Nagyszülők Lapja


BEMER terápia, BEMER kezelés felnőtteknek, gyerekeknek, várandósoknak - Milyen betegségekre jó? Alternatív gyógyász válaszol A BEMER fizikai érterápia milyen betegségek alternatív kezelésére alkalmas? Gyerekekre milyen hatást fejt ki az alig pár perces kezelés, illetve mi áll a tudományosan igazolt hatásmechanizmus mögött? Interjú Bihari Éva Bemer szaktanácsadóval. Az érhálózatunk területe akkora, hogy ha kiterítenénk, nagyobb lenne, mint egy focipálya: hozzávetőleg 500 négyzetméter. Az érhálózat együttes hossza pedig 120 ezer kilométer, ami háromszor érné körbe a Földet. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az ereink egészsége milyen állapotban van. Egy hazánkban régóta bevált terápia, a BEMER terápia az erek mikrocirkulációjának zavarát hivatott helyreállítani, amivel egy sor felnőtt- és gyermekbetegség megelőzhető vagy időben észlelve, sikeresen kezelhető.

Bihari Éva BEMER szaktanácsadóval beszélgettünk arról, hogy milyen tipikus felnőtt betegségek esetén hatásos a terápia, illetve gyerekek kapcsán mikor léphet képbe a BEMER kezelés.

BEMER terápia - milyen betegségek esetén javasolt?

 
Nagyszülők Lapja: A legtöbb olvasónkat vélhetően az érdekli, hogy milyen betegségeket lehet kezelni a BEMER készülék segítségével, amit nem kizárólag orvosok és más szakemberek használnak köztudottan sikerrel, hanem a gép akár otthoni megvásárlása is lehetséges.
 
Bihari Éva: A terápia általában olyan betegségek és panaszok megelőző és kiegészítő kezelésére javasolt, amelynek kiváltó oka vagy velejárója a zavart mikrokeringés. A kezelés során javul az egész test oxigén- és vérellátása, a BEMER készülékkel serkenthető a szervezet anyagcseréje, a terápia támogatja az immunrendszert és ezáltal fontos segítséget jelent a szervezet öngyógyító erőinek aktivizálásában. Mindennek a kulcsa, hogy a BEMER terápia  a mikrocirkulációra fejti ki hatását, ami ereink 74%-át érinti!

Nagyszülők Lapja: Felsorolná konkrétan azokat a betegségeket, amelyekre jótékonyan fejti ki hatását a műszer?

Bihari Éva: Természetesen. Ezek a következők: vérkeringési és vérellátottsági zavar, izomzat és a csontrendszer krónikus degeneratív megbetegedései, anyagcserezavarok, általános fáradékonyság, sebgyógyulás, diabétesz szövődményei, mozgásszervi betegségek vagy akár a fülzúgást,
alvászavart, allergiát, asztmát, migrént is ide lehet sorolni. Immunrendszer erősítésre, stresszoldásra kifejezetten ajánlott.


Nagyszülők Lapja: Hogyan befolyásolja az ideális vérkeringés a gyógyulási folyamatokat?

Bihari Éva: Nagyon sok betegség oxigénhiányra és mikrocirkuláció zavarára vezethető vissza. A mikrokeringésben beállt zavarok miatt a sejtek hamarabb öregszenek. A kezelést követően már néhány percen belül javul a rugalmas érfalmozgás, a vérellátottság során a sejtek több oxigént kapnak, a mikrokeringés 26%-al javul, és ez a hatás még 12-14 óra elteltével is jelentős.
Gondoljunk csak bele, hogy a szervezetünkben másodpercenként 21 trilliárd kémiai reakció, illetve fehérje szintézis zajlik le. Ezekhez az élettani folyamatokhoz a szervezetnek oxigénre, ATP-re, aminosavakra, vegyületekre van szüksége ahhoz, hogy mindez a megfelelő helyen és a megfelelő időben jelen legyen. Nagyon fontos a jó keringés a mikrocirkulációs területen is.

                                                                
Nagyszülők Lapja: Ma rengeteg terápia között sokszor elveszik a beteg, és nem csoda, hogy nem ismeri ki magát, szinte alig tud a sokféle alternatív kezelés között választani. Ön miért kedvelte meg annak idején a BEMER terápiát? Miért e mellett a kezelés mellett tette le a voksát?

Bihari Éva: Alternatív gyógyászként többféle kezelést kipróbáltam már, és többet is alkalmazok a pácienseimnél. A BEMER-t különösen azért kedvelem, mert erről biztonsággal elmondható, hogy mellékhatások nélküli kezelési módszer. És ne feledjük, sokszor hiába a gyógyszeres kezelés, ha a csökkent, zavart és elégtelen mikrocirkuláció esetén a szükséges életelemek, a gyógyszerek nem tudnak eljutni elégséges módon a szövetekhez, illetve onnan a termelődő anyagcseretermékek nem tudnak eltávozni. Tehát ez a fajta terápia mintegy kiegészítő, rásegítő terápiának tökéletes.  
A BEMER terápiát mára nem egy hatástani tanulmánnyal igazolták, amelyekből egyértelműen kiderült, hogy a kezelés hosszútávon képes a keringést befolyásolni. Semmilyen más terápia nem ismert a BEMER-en kívül, amely hosszabb távon képes lenne befolyásolni a hajszálerek rugalmas érfalmozgását.


Nagyszülők Lapja: Vannak olyan szív- és érrendszeri betegségek, amikor mégis tilos a készüléket használni? Daganatos betegek használhatják?

Bihari Éva: Ezt a készüléket használhatjuk pacemakerek, defibrillátorok, inzulinpumpák esetén is, mert a BEMER szignál speciális, háromdimenziós szerkezetének köszönhetően az implantátumok ésszerű felismerési határa alatt marad.
Biztonsággal alkalmazható beültetett protézisek esetén, ezért sok fizioterápiás intézet választotta a protézissel rendelkező betegeinek hatékony kezelésként.
Több vizsgálattal bizonyított módon használható a daganatos megbetegedések kezelésében. Várandós kismamák és kisgyermekek esetében szintén biztonsággal használható.


Nagyszülők Lapja: Milyen hosszú kezelésben kell gondolkodnia annak, aki szívesen kipróbálná a kezelést? Mennyi idő után számíthatunk eredményre?

Bihari Éva: A pozitív hatás eléréséhez minimum 10 alkalmas kezelést javasolok, de legalább 1 hónapig mindenképpen érdemes használni - ez nagyjából 20 alkalmat jelent. Ahhoz, hogy az egész életen át tartó egészségmegőrző hatást is megtapasztaljuk, érdemes folyamatosan minden nap használni.
Betegség esetén kiegészítőként alkalmazható orvosi kezelés mellett.


Nagyszülők Lapja: Ne csak magunkra gondoljunk, hanem az unokáinkra is. Ha már van egy ilyen készülék a háztartásban, akkor szabad vele gyerekeket is kezelni?

Bihari Éva: Igen, sőt! Gyerekek sokszor vírusok okozta fertőzések miatt betegszenek meg, a rendszeres kezeléssel a fertőzések gyakorisága csökkenthető. Kifejezetten jó tapasztalatokat lehet hallani érintett szülőktől, akik hiperaktív, figyelemzavaros vagy autista gyerekeiket kezelik a géppel. Gyerekek esetén is igaz, hogy a mozgásszervi megbetegedések, csonttörés, sportsérülések utáni rehabilitáció időszaka lerövidül. Ha nem beteg a gyerek, akkor sem teszünk vele rosszat, ha időnként rákapcsoljuk a műszert, mert ezáltal a gyerek általános közérzete javul, fizikai teljesítő képessége fokozódik, amivel lelki kiegyensúlyozottság is jár.

Nagyszülők Lapja

Betegségek

Nagyszülők Lapja


2016.05.20