Botrányos hangfelvétel - az óvónők Mauglinak csúfolták, kiabáltak az autista kisfiúval

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Botrányos hangfelvétel - az óvónők Mauglinak csúfolták, kiabáltak az autista kisfiúval

Azonnali vizsgálatot indítottak az 5 éves Áden gondozóinak ügyében, mert minősíthetetlen hangon, verbálisan bántalmazták és gúnyolták a gyermeket.

Az 5 éves Áden édesanyja arról számolt be az RTL Híradónak, hogy 5 éves kisfiát Mauglinak és majomnak nevezték, és kiabálva, káromkodva beszéltek vele a III. kerületi óvoda dolgozói, mindezt pedig hangfelvétel bizonyítja. 
 

Az édesanya egy ideje már érezte, hogy baj van

Az édesanya, Izabella észrevette, hogy kisfiának az utóbbi időben megváltozott a viselkedése és félt bemenni a csoportszobába. Mivel az anyuka nem tudta ennek okát, és az igazgatónő sem volt hajlandó fogadni őt, elkeseredésében úgy döntött, kezébe veszi az eseményeket. Titokban diktafont tett a gyermek táskájába, a 2,5 órás felvételt visszahallgatva azonban még ő maga is megdöbbent.
 

Gúnyolódtak és kiabáltak a gondozók

A felvételen jól kivehető, ahogy a gondozók türelmetlen és minősíthetetlen hangnemben,  káromkodva és gúnyneveket használva beszéltek a nem beszélő, ám ép értelmű gyermekkel. 
Többek között ezek és ehhez hasonló mondatok hangzottak el az óvodai csoportszobában:

„Betörjük a Mauglit!”

„Hagyd már abba! Ezzel mit csinálnak a fejlesztésen, ott nem kell ülni? Ott nem kell 25 percig ülni a szájbab*szott logopédián?” 

„Keresd meg a jeledet, anyád választotta!”

Áden számára a szülők jelenleg másik, szerető óvodát keresnek. Tamás Ilona, az Észak-budapesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója elmondta, vizsgálatot indítottak a kisfiú ügyében, melynek eredményeképp az érintett dolgozókat azonnali hatállyal felmentették munkaviszonyuk alól. 
 


Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2024.01.31