Csoda történt! Megtalálták a romok alól kimentett török kisbaba anyukáját

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Csoda történt! Megtalálták a romok alól kimentett török kisbaba anyukáját Egy törökországi csecsemő 54 nap után végre újra találkozhatott az anyukájával, akiről korábban azt gondolták, nem élte túl a februári földrengést. Egy törökországi csecsemő 54 nap után végre újra találkozhatott az anyukájával, akiről korábban azt gondolták, nem élte túl a februári földrengést, közölte a Török családügyi és szociális minisztérium hétfőn.

A mostanra 3,5 hónapos kislány 128 órát töltött az országot februárban ért pusztító földrengés romjai alatt, mielőtt kimentették, ám akkor úgy vélték, minden családtagja, köztük az édesanyja is elhunyt. Mivel nem tudták a nevét, a kórházban a Gizem, magyarul Rejtély nevet adták neki az egészségügyi dolgozók, akik a gondját viselték.

Csoda történt! Megtalálták a romok alól kimentett török kisbaba anyukáját
Egyesült a kis család

Ám mostanra kiderült, hogy a kislány édesanyja él, a kisbaba valódi neve pedig Vetin Begdas - és hogy valóban anya-lányáról van szó, azt egy DNS-teszttel is bizonyították.

A családügyi miniszter segített
Az újraegyesülésben Törökország családügyi és szociális szolgáltatásokért felelős minisztere, Derya Yanik segített, aki hétfőn a Twitteren közölte a szívmelengető hírt, és egy fotót is megosztott az anyukáról és gyermekéről, amikor 54 nap után újra találkoztak.

Az édesanya, Yasemin egyébként még kórházi kezelés alatt áll Adanában, kislányát pedig Ankarából repítették hozzá, ahol a pici szintén orvosi ellátásban részesült.

Csoda történt! Megtalálták a romok alól kimentett török kisbaba anyukáját
A kislány fotója bejárta az internetet a földrengés idején

"A világ egyik felbecsülhetetlen pillanata látni anyát és gyermekét újra egyesülni. Számunkra is sokat jelent, hogy részesei lehetünk ennek a boldogságnak. Vetin most már a mi babánk is" - írta, hozzátéve, hogy a kislány a későbbiekben is számíthat a minisztérium támogatására.

Vetin apukája és két bátyja nem élték túl a földrengést, ami több mint 50 ezer ember életét követelte februárban.

Forrás: Aljazeera

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2023.04.05