Év bejglije 2020: Megvan, melyik a legfinomabb mákos, diós és ínyenc bejgli - Ezeket díjazta a zsűri

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Év bejglije 2020: Megvan, melyik a legfinomabb mákos, diós és ínyenc bejgli - Ezeket díjazta a zsűri Kihirdették az első alkalommal megtartott Év Bejglije verseny győzteseit, a megmérettetésre hagyományos diós, mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni; a zsűri összesen 56 bejglit kóstolt meg a döntéshozatal előtt. Kihirdették az Év Bejglije verseny győzteseit, a megmérettetésre hagyományos diós, mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni; az öttagű zsűri a három csoportból összesen 56 bejglit kóstolt meg a döntéshozatal előtt - tudatta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete november 20-án, pénteken az MTI-vel.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete népszerű szakmai versenyei, az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek után azzal a hagyományteremtő céllal szervezték meg a megmérettetést, hogy felhívják a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében - olvasható a közleményben.

Milyen termékkel lehetett nevezni?
Mint írják, a versenyre olyan termékekkel nevezhettek a cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli az Ipartestület kezdeményezése nyomán védett termék. A neves szakmai zsűri tagjai voltak többek között Auguszt József cukrászmester, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Kovács Sándor cukrászmester, a Gerbeaud korábbi legendás cukrászséfje és Nagy Péter cukrászmester, a Szamos Marcipán cukrászséfje.

Év bejglije 2020: Megvan, melyik a legfinomabb mákos, diós és ínyenc bejgli - Ezeket díjazta a zsűri

Az Év bejglije 2020 verseny dobogósai


Hagyományos diós kategóriában:
Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl Zsolt - Karl Cukrászda, Dunaharaszti
Ezüstérmes: Szurgent Péter - Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
Bronzérmes: Nagy László - Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár

Hagyományos mákos kategóriában:
Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Pass Szilvia - Aranyalma Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérmes: Szurgent Péter - Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
Bronzérmes: Berecz Attila - Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba

Ínyenc kategóriában:
Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Angyali bejgli - Urbán Ildikó - Ildikó Cukrászda, Szarvas
Ezüstérmes: Csemege diós - Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti
Ezüstérmes: Vörösboros aszaltszilvás bejgli almacukorral - Kádár Ferenc - Temesvári & Kádár Cukrászat és Pékség, Tiszanána
Bronzérmes: Csemege mákos-meggyes - Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti

Többféle ínyenc bejglivel neveztek
Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek, kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.    

Az Év Ínyenc Bejglije, az Angyali bejgli hagyományos pozsonyi tésztával készült, a töltelékénél a zöld dióhoz nyúlt a készítője. A gyümölcs jelentős C-vitamin- és vastartalommal bír, amely vértisztító, gyomorerősítő és fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is - áll az összegzésben.

Forrás: MTI, cukraszat.net
Fotó: cukraszat.net

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.11.20