Hűséges pulikutya mentette meg a gazdája életét! - Dorka kutyus vezette a mentőket az eszméletlen férfihoz

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Hűséges pulikutya mentette meg a gazdája életét! - Dorka kutyus vezette a mentőket az eszméletlen férfihoz Hűséges pulikutyájának köszönheti az életét az a szobi férfi, aki rosszul lett otthonában, de a mentőknek nem tudta elmondani, pontosan hol lakik. Hűséges pulikutyájának köszönheti az életét az a szobi férfi, aki rosszul lett otthonában, de a mentőknek nem tudta elmondani, pontosan hol lakik.

Mint az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán írják, szerda délután egy idős férfi kérte a mentők gyors segítségét, mert rosszul érezte magát.

A férfi zavartan, nehezen érthetően beszélt és csupán az utca nevét tudta megmondani a mentésirányítónak, majd a vonal hirtelen megszakadt. Hiába próbálták visszahívni a beteget, már nem vette fel a telefont.

Nem találták a férfit, de segített Dorka kutya
A szobi mentők perceken belül a bejelentő utcájához érkeztek, a férfit azonban nem találták. Ám egyszer csak egy hangosan csaholó pulikutya jelent meg a mentőautó előtt, aki néhány másodpercig ugatott, majd elindult az egyik ház felé.

Hűséges pulikutya mentette meg a gazdája életét! - Dorka kutyus vezette a mentőket az eszméletlen férfihoz

A mentők autóstul a kutya után indultak, miközben az többször is visszafordult, hogy meggyőződjön róla, a mentők követik. Aztán egyszer csak több száz méter múlva hirtelen megállt és nem engedte továbbhaladni a mentőautót.

A gazdája házáig kísérte a mentőket
Az életmentők alig hittek a szemüknek, amikor az autóból kiszállva megpillantották a magatehetetlen férfit a ház kertjében fekve. Dorka kutyának hála azonnal megkezdhették az ellátását, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget.

Forrás, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2023.03.30