Ingyenes és kedvezményes fürdőbelépők nyugdíjasoknak - Szuper lehetőség, mégis alig tudnak róla

Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


Ingyenes és kedvezményes fürdőbelépők nyugdíjasoknak - Szuper lehetőség, mégis alig tudnak róla

A fürdőzés nem csupán kikapcsolódást jelent, de hozzájárul a mozgásszervi panaszok enyhítéséhez és az életminőség javításához, sőt, lehetőséget nyújt a közösségi élményekre is. 
Összegyűjtöttük azokat a fürdőzési szolgáltatásokat, melyeket nyugdíjasként ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel vehetsz igénybe hazánkban.

Néhány helyen ingyenes fürdőbelépő igénylésére nyílik lehetőség a 65 év felettieknek:
 

Berettyóújfaluban 10 alkalmas támogatás kérelmezhető a 65 évet betöltöttek számára a a Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdőbe. Fontos tudni, hogy a kedvezmény csak a strandfürdőbe vagy a fedett termálfürdőbe történő belépésre vonatkozik, más szolgáltatásra nem. A kedvezményt igényelni Berettyóújfalu Polgármesteri Hivatalának Igazgatási Irodáján lehetséges (4100 Berettyóújfalu Dózsa Gy. u. 17-19.; telefon: 54/505-450), és szükség van hozzá Berettyó Kártyára - erre a helyi lakosok jogosultak -, mert erre kerül majd utalásra a támogatás összege, mely az igénylés évének utolsó napjáig használható fel.
 

Debrecen 5 alkalmas fürdőbelépőt biztosít a 65 év felettieknek a debreceni Aquaticum Termálfürdő és a Kerekestelepi Strandfürdő területére, amennyiben azt kérelmezik a város Polgármesteri Hivatala Humán Főosztályának Szociális Osztályán (4026 Debrecen, Kálvin tér 11). A kérelmet november 15-ig lehet benyújtani és következő év december 31-ig érvényes.
 

A Csepeli Strandfürdő különleges kedvezménnyel kedveskedik a helyi, idősebb korosztálynak: a csepeli nyugdíjasok hétköznap 12 és 15 óra között ingyenesen élvezhetik a strandfürdő szolgáltatásait.Íme néhány további, igen kedvezményes lehetőség a fürdőzésre:

 

Kisvárda: az Aquacinema csütörtöki napokon állandó nyugdíjas kedvezményt biztosít, ekkor a nyugdíjas belépő csak 3.000.- Ft-ba kerül.
 

Celldömölki Vulkán Gyógy-és Élményfürdő: szerdán és pénteken a nyugdíjas belépő csak 1.500.- Ft. Az akció június 21-ig tart.
 

Berekfürdői Gyógy-és Strandfürdő: március 31-ig  a berekfürdői lakosok és az éves fürdőbérlettel rendelkezők önrész befizetése nélkül vehetik igénybe a támogatott fürdőkezeléseket. A kistérségben élők 50% kedvezményt kapnak a kezelésekre.
 

Nyíregyháza: hétfői és csütörtöki napokon az Aquarius Élményfürdőben csak 2.300.- Ft a nyugdíjas belépők ára. 
 

Pápa: hétfőn és csütörtökön 50 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg a nyugdíjas belépő a Várkertfürdőben. Az akció május 31-ig tart (az ünnepnapok kivételt képeznek).
 

Sárvár: tanítási szünetek kivételével egész évben elérhető a „nyugdíjas kedd” elnevezésű akció a Sávári Gyógy- és Wellnessfürdőben.
 

Érdekesség, hogy a Szentesi Üdülőközpont a szentesi, és Gyopárosfürdő pedig a békés megyei véradók számára biztosít fürdőbelépőket, a helyi Vöröskereszt együttműködésének köszönhetően.

 

Végül egy kis segítség a dunántúli régió kapcsán: a nyugati országrészben nem egyszerű feladat aránylag olcsó gyógyvizes fürdőt találni, ám itt is akadnak olyan fürdőhelyek, ahová alacsony árakon juthatunk be, még a nem nyugdíjas családtagokkal együttesen is:
 

Kaposvári Virágfürdő: felnőtteknek 2.200.- Ft, nyugdíjasoknak és diákoknak csak 1.700.- Ft a napijegy - a délutáni órákban pedig az ár még kedvezményesebb.
 

Nagyatád: a gyógyfürdőbe felnőtteknek 2.200.- Ft, a nyugdíjas- és diákjegy pedig csak 1.600.- Ft, ami délután 3 és 6 óra között csak 1.200.- Ft.
 

Buzsáki Csiszta Fürdő: a napi jegy 2.400 (helyi lakosoknak 2.000.-), és itt is van délutáni jegy 1.400.- Ft-ért.
 

A Sárvár közelében található Mesteri Termálfürdőbe hétköznap érdemes ellátogatni: ekkor ugyanis a felnőtt belépő csak 1.900.- Ft, a nyugdíjas belépő pedig 1.500.- Ft-ba kerül. 


Nyugdíjasként évente kétszer TB-re igényelhető fürdőkúra? Olvasd el összefoglalónkat itt!
 


Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


2024.04.16