“Írd már te baromarcú!” - Egy 9 éves kislányt addig terrorizált a tanára, amíg öngyilkos akart lenni

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


“Írd már te baromarcú!” - Egy 9 éves kislányt addig  terrorizált a tanára, amíg öngyilkos akart lenni

Sokkoló hangfelvételek bizonyítják, hogy tanítója hónapokon át verbálisan bántalmazta a 9 éves Emmát, aki ennek hatására olyan lelkiállapotba került, hogy még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. A kislány azóta új iskolába jár.

A Fejér megyei Bori-Hegyi Melindának 5 gyermeke van, akik közül Emma a legidősebb. Az RTL Híradó információi szerint kislány "pedagógusa" hónapokon keresztül olyan hangon beszélt a gyermekkel, hogy a kislány viselkedése rövid időn belül feltűnően megváltozott. 

„Elkezdett brutális módon befelé fordulni. Arra sem válaszolt, hogy milyen volt az iskola, csak annyit mondott, hogy hagyjál anya, nem akarok beszélni és bezárkózott a szobájába.” - mesélte az édesanya, aki ezek után jelezte a tanítónak, hogy gyermekét pszichológushoz vinné. 

A tanár ekkor megpróbálta lebeszélni erről, elbagatellizálva a problémát, utalva arra, hogy ez csak a gyermek korának sajátossága: „...mert mi van, ha olyat mond, hogy még a gyámügy is kijön. Ez életkori sajátosság. Majd kinövi.”
Az anyuka mégis szakemberhez vitte gyermekét, akiről kiderült, hogy depressziós és szorong. A pszichológus ekkor célzást tett arra, hogy nagy gondok lehetnek az iskolában. 
 

Az édesanya úgy döntött, hogy hangfelvételt készít - a diktafon pedig a következő hetekben megdöbbentő felvételeket rögzített:

"Mennyi 4x3? Ide mennyit írok? 12! Írd már te baromagyú!"

"Kitekerem a nyakad!"

"Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad."

"Ki kíváncsi rád? Téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád. Senki! Tegye föl a kezét, aki kíváncsi az Emmára! Látod mennyien nem? Senki. Minek szólsz bele mindig?" 

"Máma mint a vadállatok úgy viselkedtél, be kéne írjak a krétába.
Elvitesselek az intézetbe? Beírok a krétába, elvisznek az intézetbe." 

„Anyának-apának nem fogsz hiányozni mert vannak még tesók, akik itthol maradnak.” 


A felvételen ezen felül arra is van példa, hogy a tanár meghazudtolja a kislányt, valamint hogy távollétében megalázó megjegyzéseket tesz róla társai előtt.


Korábban  egy óvónő bántalmazásáról készült hangfelvétel: Mauglinak csúfolták és ordítoztak a 3. kerületi autista kisfiúval

 

Emma a verbális bántalmazás hatására egyre rosszabb állapotba került, és már az öngyilkosság is eszébe jutott. Ezt az egyik hangfelvétel is bizonyítja, melyen Emma egy alkalommal, mikor a tanár kiabál vele, azt mondja, „meg akarok halni”.

 

Az iskola és a tankerület vezetője nem vette komolyan az anyuka jelzéseit, és nem segített abban sem, hogy új iskolát keressenek Emmának. Végül csak Aáry-Tamás Lajos, az Oktatási Jogok Biztosának segítségével találtak helyet a kislánynak egy új iskolában.

Sem az iskola, sem a tankerület nem reagált az RTL Híradó kérdéseire. 

 
Forrás: rtl.hu
Fotó: Freepik

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2024.06.26