Ma indul az árstop: Ennyibe kerül májusig a tej, cukor, étolaj, finomliszt, csirkefarhát, csirkemell, sertéscomb

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


Ma indul az árstop: Ennyibe kerül májusig a tej, cukor, étolaj, finomliszt, csirkefarhát, csirkemell, sertéscomb A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette az árstoppal érintett hét alapvető élelmiszer tavaly októberi átlagárát - ezt az árat kell fizetni a boltokban május 1-jéig. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette az árstoppal érintett hét alapvető élelmiszer tavaly októberi átlagárát - ezt az árat kell fizetni a boltokban május 1-jéig.

2022. február 1-jétől, keddtől 2022. május 1-jéig hét alapvető élelmiszerre árstopot vezetett be a kormány és ezek ára  nem lehet magasabb, mint amennyi  tavaly október 15-én volt.

Amennyiben ez az ár kedvezményes, akciós volt, akkor a kedvezményes értékesítés előtti árat kell alkalmazni, ha ez valamilyen okból nem megállapítható akkor kell alkalmazni a KSH honlapján 2021 októberére közzétett átlagos fogyasztó árakat.A KSH októberi árlistája szerint:
- a kristálycukor fogyasztói ára kilogrammonként 261 forint,
- a finomliszté 203 forint,
- a sertéscombé 1420 forint,
- a csirkemellfiléé 1600 forint,
- a farháté 293 forint,
- a napraforgó étolajé literenként 713 forint,
- a 2,8 százalékos UHT tartós tejé 268 forint.

A családosoknak és az idős embereknek segítenek
A február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstoppal különösen a gyerekes családoknak és az idős embereknek akar segítséget nyújtani a kormány, mondta Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára feltett videóüzenetében vasárnap.

A miniszter kijelentette: a kormány célja az, hogy megvédje a magyar lakosságot a járvány és az elszabadult energiaárak miatt hazánkba is begyűrűző élelmiszerár-emelkedéstől.Több ezer forintot lehet így megtakarítani havonta
Nagy István szerint a nagy mennyiségben fogyó élelmiszerek árának mérséklésével a lakosság havonta több ezer forintot takaríthat meg.

Az agrárminiszter arról is beszélt a videóban, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság folyamatosan ellenőrizni fogja az élelmiszerüzleteket, ahol a bejáratnál tájékoztatók is jelzik az árstop életbe lépését.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Balogh Zoltán, Freepik/jcomp


Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


2022.02.01