Megmentette a törött lábú őzgidát - Mások elaltatták volna, de a Madárdoki nem adta fel

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Megmentette a törött lábú őzgidát - Mások elaltatták volna, de a Madárdoki nem adta fel

A Hortobágyi Madárkórház orvosi csapata nem ismer lehetetlent! Dr. Déri János, a madárkórház vezető orvosa - kollégáival együtt - nem csak a madarak gyógyítását végzi lelkiismeretesen, de minden bajba jutott állaton igyekszik segíteni; ezúttal egy sérült őzgida életét mentette meg.

Reménytelenség után happy end

Laska Niki közösségi oldalán számolt be a Hortobágyi Madárkórházzal kapcsolatos szívmelengető tapasztalatáról, mikor egy súlyosan sérült, törött lábú őzike ellátására keresett vállalkozót, ám mindenhol elutasításba ütközött.

“Törött lábbal legtöbben az altatást javasolták! Ez a legszörnyűbb, amikor élni akar, étvágya van (…), de csak a reménytelen telefonhívások… Nincs, aki vállalja a műtétet, eltűnni látszott az a kevés esély is, amikor eszembe jutott Déri János és jött a nem megszokott válasz: “én megműtöm”. Örök hálám a Doktor Úrnak és Bihari Dánielnek, hogy mindenkinek jár egy esély az éjszaka közepén is!” - írta hálásan Niki. A Madárkórház szerepe pótolhatatlan

A Hortobágyi Madárkórház meghatározó hazánk vadmadarainak védelmében és rehabilitációjában. Az ország egész területéről szállítanak az intézménybe beteg és sérült madarakat. A Madárkórház a madarak ápolása, gyógyítása, ellátása mellett nagy figyelmet fordít a betegségek megelőzésére, oktatási programokra, valamint a biodiverzitás, a fenntarthatóság és a madárfajok (illetve élőhelyeik) megőrzése iránt is lekötelezett. Munkájuknak köszönhetően a hozzájuk évente beérkező 2500-3000 beteg vagy sérült állat közül 35-40% sikeresen visszajut természetes élőhelyére. 

 

Kicsit emlékeztet a történet Az öreg néne őzikéje mesére, ha nosztalgiáznál, akkor nézd meg Szabó Gyula előadásában.

 

Forrás: magyarallatvedelem.hu
Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2024.06.12