Így maradhatsz szuper fiatalos és belevaló nagyi! - 8 inspiráló történet

Nagyszülők Lapja

Mozgás

Nagyszülők Lapja


Így maradhatsz szuper fiatalos és belevaló nagyi! - 8 inspiráló történet

Azt gondolod, 60 fölött már öregnek számít az ember? Hogy már semmi új és izgalmas nem vár rád, ha közelítesz a 70 felé? Hogy túl késő már a sporthoz, tánchoz, bármihez, amire valaha is vágytál? Akkor nézd meg ezt a 8 asszonyt, aki mind elmúlt 66, és meríts erőt a történetükből!

Soha nem késő elkezdeni sportolni! Meríts erőt a cikkben szereplő 66 év feletti idős emberektől, akik bravúros sportteljesítményükkel vívták ki mások elismeréseit, hogy minél tovább maradhass szuper fiatalos és életerős nagymama. Oreskó Renáta, a népszerű jóga blogger inspiratív fotós összeállítása következik - nem csak 60 év felettieknek (cikkünk 2016-ban íródott)

 

 

1. Tao Porchon-Lynch, 97 éves - Ő a világ legidősebb jógaoktatója

97 évesen ő a világ legidősebb jógaoktatója. 70 évvel ezelőtt kezdett el jógázni, és 45 éve oktatja ezt a mozgásformát. Azonban nemcsak a jógában tehetséges, 2015 júniusában sikerült lenyűgöznie az America’s Got Talent tehetségkutató műsor zsűrijét Pitbull “Fireball” című számára lejtett táncával. Miután a három csípőprotézis műtétjét kezdték firtatni, csak annyit mondott: “Nem hagyom, hogy bármi is legyőzzön!”


Tao Porchon-Lynch, fotó: Robert Sturman

 

 

 

 

2. Diana Nyad, 66 éves - 165 kilométert úszott le a nyílt óceánon cápakeret nélkül

2013-ban 64 évesen elsőként úszta le a 103 mérföldes (kb. 165 km) távot Kubából Floridába a nyílt óceánon cápaketrec nélkül. Bár négy korábbi kísérlete meghiúsult asztmás roham, illetve medúzacsípések miatt, ezúttal sikerült  a nagy bravúr. Diana azt üzeni mindezzel a világnak: “Sohasem lehetsz túl öreg ahhoz, hogy kövesd az álmaidat!”


Diana Nyad, fotó: Shutterstock

 

 

 

 

3. Constance Tillit, 80 éves - 25 kilót fogyott rendszeres testedzéssel, videóval inspirál másokat

Új sportba kezdeni bármely életszakaszban kihívást jelenthet, 80 évesen pedig egyenesen ijesztőnek tűnhet. Constance azonban nem ijedős típus, sőt, több, mint 25 kilót fogyott a crossfit segítségével, videójával pedig inspirál másokat is: “Kelj fel és csináld! Elég volt a nyafogásból.” – ez jusson eszedbe (és persze a 80 éves hölgy), ha legközelebb ki akarod hagyni a reggeli edzést!


Constance Tillit, fotó: mbg

 

 


4. Gunhild Swanson, 70 éves - 160 kilométeres ultramaratoni távot futott le

2015 júniusában ő lett a Western States Endurance Run futóverseny legidősebb női befutója - 100.2 mérföldet (160 km) teljesített 29 óra, 59 perc, 54 másodperc alatt, fiával és unokájával lépte át a célvonalat. “Hihetlen volt” - válaszolta a riporterek kérdésére.


Gunhild Swanson befutóképe, fotó: mbg


5. Anne Lorimore, 85 éves - Dédimama, aki megmászta a Kilimandzsárót

2015 augusztusában a 85 éves dédnagymama megmászta a Kilimandzsárót, kipipálva ezzel bakancslistája egyik pontját (vajon mi lehet a többi?!). Annak ellenére, hogy a 8 napos expedíció negyedik napján Anne megfázott, folytatta útját a csúcs felé, asszisztencia nélkül.


Anne Lorimore, fotó: mbg
 

6. Phyllis Sues, 92 éves - "A tested a legjobb barátod!"

Érdemes megfontolni Phyllis bölcsességeit:
"A tested a legjobb barátod!"
"Szeresd magad, és azt amit csinálsz!"
"A hosszú és egészséges élet kulcsa a rendszeres és elkötelezett jógagyakorlás."

Érdemes feljegyezni mindezeket, valószínűleg tudja, mit beszél – 92 évesen.


Phyllis Sues, fotó: Cat Doran


7. Kaye Didas, 93 éves - 1000. fittness edzésén van túl, heti háromszor edz

2015 januárjában Kaye az 1000. edzését fejezte be a helyi Curves stúdióban (a Curves kifejezetten nőknek kínál 30 perces köredzéseket). Nyilván ez nem ugyanaz, mint a Kilimandzsáró meghódítása vagy az ultramaratoni táv teljesítése, de mindenképp tiszteletreméltó, hogy hetente három alkalommal is végigcsinálja az edzéseket – 93 évesen.


Kaye Didas, fotó: mbg
 

+1 Lóki Tamásné, Marika néni 80 éves - szenior atléta


A 80 éves Lóki Tamásné 2016-ban a Szenior Atlétikai Országos Bajnokságon indult két számban is. A pécsi sportolónő idősebb kora ellenére elképesztőt teljesített, amit videóra is rögzítettek.

"Hetente ötször edzek, alapos bemelegítés után kezdek hozzá a sprinteknek és a repülőzéseknek. Egészségesnek érzem magamat, nincs rajtam egy kiló felesleg sem. A férjem inkább kerékpározik és úszik, így mindig egyedül futok, és a versenyekre is kísérő nélkül utazok el", mesélte az atletika.hu-nak a sportoló, akit Pécsett csak Marika néni, a futó néven emlegetnek. Még többet korábbi cikkünkben olvashatsz róla »


Lóki Tamásné, Marika néni - Forrás: atletika.hu

Kezdőfotó: Rawpixel
Eredeti cikk: Jóga Egyszerűen: a mindbodygreen életmódmagazin nyomán


Nagyszülők Lapja

Mozgás

Nagyszülők Lapja


2016.04.25