Most születik, vagy nemrég született unokád? - 5 szuper karácsonyi ajándékötlet a kisbabának

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


Most születik, vagy nemrég született unokád? - 5 szuper karácsonyi ajándékötlet a kisbabának Ha kismama vagy kisbaba van a családban, akkor biztosan hasznosnak találod majd ezeket a karácsonyi ajándékötleteket. Egy baba érkezése mindig nagy öröm. Különösen, ha fiú, vagy éppen lány, különösen, ha első, végképp, ha második vagy sokadik. Tényleg, az újszülött érkezése minden szempontból boldogság.

Szülőként, nagyszülőként, nagynéniként, nagybácsiként, barátnőként teljesen természetes, ha az apró talpak és a semmihez sem hasonlítható babaillat magával ragad. Ha nyomon követed a várandósság trimesztereit, néhány aprósággal meglepheted már a várakozás idejében a leendő szülőket, de a baba születése után is örülni fognak a gondoskodásodnak.

Most születik, vagy nemrég született unokád? - 5 szuper karácsonyi ajándékötlet a kisbabának

Ajándék kismamáknak
A várandósság hónapjai a kismama életét változtatják meg leginkább. Végtére is az ő testében fejlődik egy önálló élet, ehhez igazodik a saját szervezete. A hormonok miatt érzékenyebb, esetleg feledékenyebb lesz, gyarapodik a testsúlya, mégis a legtöbben életük legszebb időszakaként emlékeznek ezekre a hónapokra vissza.

Ne feledkezz meg róla sem, ha babalátogatóba mész: vigyél a kedvenc csokijából, a kávéjából koffeinmentes változatban, vagy egy naplót, amibe fel tudja jegyezni a gondolatait -ez mind hasznos ajándék kismamáknak.

Mire van szüksége a babának? 4 szuper ajándékötlet


Elsősorban az anyukájára, valamint szerető és nyugodt légkörre. Az újdonsült családnak azonban számos holmit be kell szereznie a kisded ellátásához: babaágyat, pelenkázót, babakocsit, ágyneműt, ruhácskákat, pelenkát. Adunk néhány ötletet, amivel biztosan nem lősz mellé:

Pelenkatorta: az ízlésesen összecsomagolt pelenkatorta úgy néz ki, mint egy emeletes torta. Közepébe, tetejére tehetsz nyunyi kendőt, csörgőt, rágókát

Ápolási csomag: az első évben garantáltan szükség lesz popsikrémre, így ha találsz egy natúr, vegyszermentes kencét, az mindenképpen jó választás. Mellé tehetsz természetes összetevőkből álló, nyugtató hatású tusfürdőt, esetleg koszmó elleni sampont

Légzésfigyelő: a szülők ösztönösen figyelik babájukat alvás közben, hogy minden rendben van-e vele. Így viszont az édesanya értékes pihenőideje veszik el, ami ilyenkor számára is fontos. A légzésfigyelő őrködik az alvó gyermek mellett és jelez, ha bármilyen problémát észlel

Bébiőr: Kifejezetten első csemetés anyukák dilemmája, hogy magára merjék-e hagyni a pár hónapos csecsemőt rövid ébrenléti idejében. A babának bőven van felfedezni valója a saját testén és a környezetében, ha jól elvan, akkor nyugodtan egyedül lehet hagyni néhány percre. A bébiőr segítségével akár a szomszéd helyiségből is figyelemmel lehet követni a történéseket

+1 - Az ajándékutalvány igazi jolly joker
Ha nagyon el vagy veszve a bababoltok kínálatában, vagy bizonytalan vagy, hogy mire van szüksége a családnak, akkor vásárolj ajándékutalványt. A szülők így pontosan azt vehetik meg, amire igazán szükségük van. Elkerülheted, hogy felesleges, haszontalan dolgot adsz nekik vagy esetleg olyat, amilyük már van.

A nézeteltéréseket is megúszhatod, hiszen még véletlenül sem mész szembe - akár akaratod ellenére is - a nevelési elveikkel. Hidd el, hogy mindig te fogsz az adott holmiról az eszükbe jutni, és hálásak lesznek, hogy meghagytad nekik a választás szabadságát.

[Támogatott tartalom]

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


2022.12.19