Nem csak a koronavírus járvány jelent veszélyt az idősebb korosztályra! - Erre figyelj oda, ha csengetnek az ajtódon

Nagyszülők Lapja

Betegségek

Nagyszülők Lapja


Nem csak a koronavírus járvány jelent veszélyt az idősebb korosztályra!  - Erre figyelj oda, ha csengetnek az ajtódon Immáron 58-ra (2020. március 18. szerdai adat) nőtt a regisztrált koronavírusos betegek száma Magyarországon. A vírus elsősorban az idősebb korosztályra veszélyes, de sajnos nem ez az egyetlen veszély, ami leselkedik rájuk. Immáron 58-ra (2020. március 18. szerdai adat) nőtt a regisztrált koronavírusos betegek száma Magyarországon. A vírus elsősorban az idősebb korosztályra veszélyes, de sajnos nem ez az egyetlen veszély, ami leselkedik rájuk.

Mint az Operatív törzs március 17-ei, keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, nem csak a koronavírus-járvány veszélyezteti fokozottan az időseket, hanem csalók is.

Ne dőlj be a csalóknak!
Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője azt mondta, csalók és nyerészkedők különböző hamis ígéretekkel keresik meg főleg az időseket, és fertőtlenítőszereket, fertőtlenítő takarítást kínálnak. Jelezte, több ilyen bejelentést is kaptak, ezért a rendőrség folyamatosan figyeli az ilyen jogellenes cselekményeket.

Hozzátette: a csalók szankciókra számíthatnak, velük szemben a rendőrség büntető- vagy szabálysértési eljárásokat indít.

Nem csak a koronavírus járvány jelent veszélyt az idősebb korosztályra!  - Erre figyelj oda, ha csengetnek az ajtódon
Még mindig sok idős ember van kint az utcákon, tereken, üzletekben, ezért hasonló figyelmeztető plakátok jelentek meg több helyen

Mindemellett rengeteg valótlanság és álhír is elterjedt már a koronavírussal kapcsolatban: ezek egyik része igyekszik még nagyobb pánikot kelteni, más részük pedig hamis gyógymódot kínál különféle Facebookos körlevelekben.

De ahogy azt a szakemberek elmondták, sem a meleg víz, sem a magas dózisú C-vitamin nem véd meg senkit attól, hogy elkapja a koronavírus-fertőzést - ugyanakkor alapos kézmosással és otthon maradással sokat tehetünk azért, hogy minél hamarabb lecsengjen a vírus.

Hírességek is kampányolnak
Hírességek is kampányolnak az otthonmaradás mellett. Bodrogi Gyula színművész kiemelte: az elmúlt évtizedekben megtanulta, hogy az egészségnél nincs fontosabb. Megjegyezte, szerencsére a komolyabb betegségek el is kerülték eddig.

Felhívta a figyelmet, hogy a koronavírus leginkább az idősekre, valamint a krónikus betegségben szenvedőkre veszélyes. "Ezért nekik, nekünk fokozottan kell vigyáznunk egymásra" - hangsúlyozta, hozzátéve: "hívjuk fel szeretteink, barátaink figyelmét is a megelőzésre!".

"Vigyázzunk egymásra!" - kérte Bodrogi Gyula.

Forrás: MTI
Fotó: Szülők Lapja
Kezdőfotó: MTI

Nagyszülők Lapja

Betegségek

Nagyszülők Lapja


2020.03.18