Tudtad, hogy van nagyszülők világnapja? Szeptember első vasárnapján ünnepeljük a nagyikat és a nagypapákat!

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


Tudtad, hogy van nagyszülők világnapja? Szeptember első vasárnapján ünnepeljük a nagyikat és a nagypapákat! Szeptember első vasárnapja a nagyszülők világnapja, mi is szeretettel köszöntjük nagyszülő-olvasóinkat! Szeptember első vasárnapja, azaz idén, 2022-ben szeptember 4-e a nagyszülők világnapja. Köszöntsük őket nagy szeretettel, megköszönve azt a mérhetetlen szeretetet és segítséget, amivel elhalmozzák az egész családot. A Nagyszülők Lapja is sok szeretettel köszönt minden nagymamát és nagypapát, megköszönve odaadó, féltő gondoskodásukat!

nagyszülők világnapja
Sok szeretettel köszöntünk minden nagyszülőt
Fotó: Pixabay.com


Hol ünneplik a nagyszülők világnapját?
A nagyszülők világnapja mozgó ünnep, minden év szeptemberének első vasárnapján ünnepeljük - ez 2022-ben szeptember 4-re esik.

Az Egyesült Államokból származik a nagyszülők világnapjának kezdeményezése, de több európai országban - például Nagy-Britanniában és Németországban - is elterjedt már.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) már az elmúlt években is megemlékezett a nagyszülők napjáról, Magyarországon is hagyományt szeretnének teremteni ennek - tette hozzá.

Köszönjük meg a nagyszülők segítségét!
Németh Szilvia, a Ficsak szóvivője kiemelte, a nagyszülők napján - az anyák, illetve az apák napjához hasonlóan - lehetőség nyílik arra, hogy a családtagok megköszönjék a nagyszülőknek a hétköznapokban nyújtott sok segítséget.

Hogyan segíthetnek a pótnagyik?
Beszélt arról is, hogy terveik között szerepel a "pótnagyi intézményének" a bevezetése, amelynek lényege, hogy a család nélküli idősek, illetve a nagyszülőktől távol élő családok egymásra találhatnának és segíthetnének egymásnak.

Fotó: Pixabay.com
Forrás: MTI

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


2016.09.02