A nyugdíjas tanár teljesítette az 1978-ban tett ígéretét - imádják a volt tanítványai

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


A nyugdíjas tanár teljesítette az 1978-ban tett ígéretét - imádják a volt tanítványai

Az immár nyugdíjas Patrick Moriarty 22 évesen tett ígéretét tartotta be, mikor több száz volt diákját látta vendégül otthona kertjében, hogy együtt csodálhassák meg a természeti jelenséget.

A most 68 éves középiskolai pedagógus 16 éven át minden egyes osztályának azt ígérte, hogy a következő teljes napfogyatkozáskor kerti partit ad, ahol megvendégeli őket, ez pedig nem csak puszta ígéret maradt. 

A tanár a programot eredetileg a helyi újságban tervezte meghirdetni, ám - alkalmazkodva a technika fejlődéséhez és a közösségi média népszerűségéhez - végül Facebook-eseményként hirdetve kezdte szervezni az alkalmat. Az esemény híre gyorsan terjedt. Sok diákja számára nem is volt kérdés, ott lesznek-e...ami nem véletlen.
 

Nagy szeretettel gondoltak régi tanárukra

„Nem sok tanáromra emlékszem, de ő azon kevesek egyike, akire igen! - magyarázta egy régi diákja, majd hozzátette: ”Ha ő azt ígérte, találkozunk, és be is tartotta, akkor mi itt is vagyunk!”

Moriarty lelkesen készült az eseményre: minden résztvevő számára speciális, napfogyatkozáshoz használatos napszemüveget szerzett be, rengeteg étellel és itallal várta vendégeit, sőt, még pezsgő és nap alakú sütemény is emelte a parti fényét. 
A remek pedagógus nem hazudtolta meg magát, és a jelenség kezdete előtt még egy alkalommal előadást tartott a napfogyatkozásról az összegyűlt és meghatódott társaságnak, majd amint lassan minden elsötétült, elcsendesedve, könnyezve csodálták a ritka jelenséget.


Több, mint kerti parti

Nagyjából 100 volt diák jelent meg a napfogyatkozás-partin; voltak, akik az ország legtávolabbi pontjairól utaztak oda, hogy találkozhassanak korábbi tanárukkal. „Ez már nem rólam szól és nem is a napfogyatkozásról. Ez az élmények közös megéléséről szól, és arról, milyen hatással lehetsz az emberekre tanárként.” - nyilatkozta Moriarty, aki könnyek közt mesélte el, hogy számára rendkívüli és megindító az, hogy ennyien eljöttek a partira, valamint hogy ezt élete és munkássága elismeréseként értékeli, amiért nagyon hálás.
 

Forrás: theguardian.com
Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2024.04.15