Adventi vásárok az országban 2018: 10 meseszép vidéki vásár, amit mutass meg a gyereknek is

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


Adventi vásárok az országban 2018: 10 meseszép vidéki vásár, amit mutass meg a gyereknek is Hetekkel karácsony előtt ünnepi lázban ég mindenki és kezdetét veszi az adventi vásárok sora. A karácsonyi vásárok fénypompával és gazdag családi programokkal várja a látogatókat. Válogatásunkban országszerte találhatsz adventi vásárokat. Hetekkel karácsony előtt ünnepi lázban ég mindenki és kezdetét veszi az adventi vásárok sora. A karácsonyi vásárok fénypompával  és gazdag családi programokkal várja a látogatókat. Válogatásunkban országszerte találhatsz adventi vásárokat, Győrtől Szegedig, Soprontól Debrecenig.

1. Debreceni Advent

Debrecen főterén állítják fel először a 45 méter magas, zárt gondolás óriáskereket, amely 360 fokos körpanorámát biztosít a látogatóknak. A vásár különlegessége lesz a melegedő, hütte is, amelyet Németországból, a Fekete-erdőből hoztak a Kossuth térre, és amelyben többek között megkóstolható majd az eredeti Fekete-erdei forralt bor is. A Debrecen Eye névre keresztelt óriáskereket a tervek szerint január 6-ig használhatják a város panorámájára kíváncsi vendégek.

Az adventi vásárban 117 árus kínálja majd portékáit, sok helyen egyedi kézműves termékeket. A kulturális programok mellett a gyerekeket kisvonat és egy jégpálya várja a főtéren. A régi városháza udvarán Debrecen 24 városrésze egy-egy, a városrészre jellemző díszekkel felöltöztetett karácsonyfával mutatkozik majd be, és a hagyományoknak megfelelően vasárnaponként a történelmi felekezetekkel közös gyertyagyújtásokat tartanak.


Advent Debrecenben 2017-ben - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Program: Debreceni Advent
Helyszín: Kossuth tér, a belváros több helyszíne, Debrecen
Időpont: 2018.11.24-2018.12.23.
Bővebb információ »

2. Soproni Advent 2018

Az idei évben is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, fenyő-, és fahéj illattal, étel és ital finomságokkal, kézműves termékekkel hangolódik a város az ünnepekre. Óriás fenyőfa, a hívogató betlehem, a csalogató gyermekvasút és a mindenki számára figyelemfelkeltő adventi kalendárium mellett teakülönlegességek, forralt bor, puncs és természetesen gyermekpuncs mellett kicsik és nagyobbak örömüket lelhetik a színpadi programokon is, ahol Sopron szinte valamennyi iskolája és óvodája bemutatja műsorát. Minden vasárnap közös gyertyagyújtás.

Program: Soproni Advent 2018
Helyszín: 9400 Sopron, Várkerület és Fő tér
Időpont: 2018.11.30-2018.12.23.
Bővebb információ »

3. Menjünk mi is Betlehembe! - Advent Szentendrén

Szombatonként gyertyagyújtáskor az óvodásokkal az Evangélikus Templomtól a Fő téri betlehemi istállóig adventi szombatokon és Vízkereszt napján. Énekelnek a gyerekek és az óvónők, majd mécsessel a kezükben énekelve viszik az angyali üdvözletet a Dumtsa korzó forgatagába.
Emellett természetesen a belvárosban adventi vásár fogadja a városba érkezőket.

Program: Menjünk mi is Betlehembe! - Advent Szentendrén
Helyszín: 2000 Szentendre
Időpont: 2018.12.01-2019.01.06.
Bővebb információ »

4. Zalaegerszegi Advent

Az Egerszegi Advent 2018 elnevezésű rendezvény a jótékonysági rendezvényekkel, a programokkal, a jégpályával, kellemes hangulatú adventi felkészülést nyújt. A tereken hagyományőrző csoportok és könnyűzenei együttesek lépnek majd fel. A Dísz téren kialakított pavilonnál a városban működő egyesületek munkatársaival közösen készíthetnek karácsonyfadíszeket, apró ajándékokat és megvásárolhatják az egyesületek által készített termékeket.

A Mindszenty téren 13 óvoda 17 produkciót mutat be advent időszakában. A Dísz téren színes, családias programok váltják egymást. A kézművesek, keramikusok és a kereskedők november 28. és december 24. között karácsonyi díszekkel, ünnepi dekorációkkal várják a vásárlókat.

Program: Zalaegerszegi Advent
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Belváros
Időpont: 2018.11.29-2018.12.24.
Bővebb információ »


5. Fehérvári Advent

A Fehérvári Advent a belvárosban koncertekkel, zenés műsorokkal, ajándékvásárral és családi játszóházakkal, társasjátéksarokkal, zenélő padokkal, kézműveskedéssel,  várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. További ízelítő az adventi vásár programkínálatából: városmakett építése mézeskalácsból, élő adventi naptár, ünnepi fényfestés, betlehem készítése, jótékonysági és kézműves vásár.

Program: Fehérvári Advent
Helyszín: Belváros, Székesfehérvár
Időpont: 2018.12.01-2018.12.24.
Bővebb információ »

6. XIV. Kiskarácsony - Törökbálinti Advent

Adventi bábelőadás, zenei játékok és barkácsolás babáknak, ovisoknak és az egész családnak. Adventi játszóház, mézeskalács díszítés, gyertyaöntés, lucabúza ültetés és kézműves foglalkozások. Interaktív mese-koncert, forraltbor-főző verseny, adventi vásár, fényjáték.

Program: XIV. Kiskarácsony - Törökbálinti Advent
Helyszín: Munkácsy Mihály Művelődési Ház. 2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 83.
Időpont: 2018. december 8., 10:00–19:00
Bővebb információ »

7. Szegedi Advent - Karácsonyi Hetek

A szegedi adventi programok egyik fő látványossága a Széchenyi téren egy csaknem 40 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék lesz, amelynek tetejéről bárki megcsodálhatja a díszkivilágításban úszó várost és az ünnepi forgatagot. A téren karácsonyi vásárt rendeznek, ahol megannyi ajándékötlet és változatos gasztronómiai kínálat várja a látogatókat.


Fotó: MTI / Rosta Tibor

A tér közepén egy mintegy félezer négyzetméteres jégpálya várja a sportolni vágyókat, közvetlenül mellette pedig szalmalabirintus épül föl, míg a háttérben a Mesés kastély magasodik. Ez utóbbiban Bogyó és Babóca-kiállítás, Kastély mozi és kézműves-foglalkozások fogadják a szegedi családokat. Ismét látható a tavaly hatalmas sikert aratott adventi fényfestés, decemberben minden szombaton este fényárba borul a Dóm homlokzata. Láncfűrészes jégszobrászok kápráztatják el a rendezvény vendégeit.

Program: Szegedi Advent
Helyszín: Dóm tér, Széchenyi tér, Dugonics tér, Szeged
Időpont: 2018.11.23-2018.12.24.
Bővebb információ »

8. Advent Győrben

November 30-án kezdődik és január 1-jén tűzijátékkal zárul az Advent Győrben elnevezésű rendezvény a megyeszékhely belvárosában, az ünnepélyes megnyitóval felgyúlnak a belvárosi díszvilágítás fényei is. A hagyományos zenei és kézműves programok mellett idén is felállítják a jégpályát a Dunakapu téren. A fő helyszín a Széchenyi tér lesz, ahol felállítják mindenki karácsonyfáját és az adventi koszorút, de ott kap helyet a betlehem, a kisvasút, az állatsimogató, a fényfestés, a kézműves vásár és ott tartják a koncerteket is.

A Baross úton a gasztronómia kapja a főszerepet, a forró italokat tavalyhoz hasonlóan ezúttal is egységes poharakban mérik. A Megyeház téri faházakban pedig ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A Dunakapu téren felállított ötven méter magas óriáskerék meghosszabbított nyitvatartással fog üzemelni: hétfőtől csütörtökig 11 és 20 óra, péntektől vasárnapig pedig 10 és 22 óra között. Szenteste napján 10 és 16 óra, karácsony két napján pedig 14 és 22 óra között várják az érdeklődőket.

Program: Advent Győrben
Helyszín: Dunakapu tér, Széchenyi tér, Megyeház tér, Baross út, Győr
Időpont: 2018.11.30-2019.01.01.
Bővebb információ »


9. Advent Csömörön 2018

Térzene, musical-előadás, Csömör karácsonyfájának közös díszítése, csillagszórógyújtás, karácsonyfadísz-készítés, lovaskocsikázás, mézeskalácsfalu-kiállítás, adventi gyertyagyújtás, bábelőadás, Mikulás-túra, táncház - minderre számíthat, aki Csömörre látogat.

December 6-án Mikulás napi rendezvény, Mikulás vonat, adventi vásár és meseelőadás várja a gyerekeket.

Program: Advent Csömörön 2018
Helyszín: 2141 Csömör
Időpont: 2018.12.01-2018.12.23.
Bővebb információ »

10. Illatos Advent Veszprémben

A Veszprémi Petőfi Színház ünnepi műsora a programsorozat idei nyitánya, melyet a vásár helyszínén, a város sétálóutcáján nézhetnek meg az érdeklődők. Ezen kívül kézműves foglalkozások, bonbon-, mézeskalács- és gyógyteakészítő műhely várja az érdeklődőket. Mesekuckó nyílik a legkisebbeknek a vásári forgatagban, ahol többek között Holle anyó meséit, A kiskakas gyémánt félkrajcárját és Pom Pom meséit lehet majd meghallgatni.

A lappföldi Mikulás is ellátogat ide, családi napokkal, karácsonyi pásztorjátékkal várják a nézőket bábosok.  

Program: Illatos Advent Veszprémben
Helyszín: 8200 Veszprém, több helyszínen
Időpont: 2018.11.24-2018.12.24.
Bővebb információ »

Olvasd el ezt is!
Budapesti adventi vásárok 2018 - Ide vidd el a gyereket még az idén! »

Fotó: MTI Fotó - Komka Péter
Forrás: MTI

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


2018.11.30