Emelt szintű érettségit tett a 71 éves Károly bácsi történelemből, hogy így motiválja az unokáját

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Emelt szintű érettségit tett a 71 éves Károly bácsi történelemből, hogy így motiválja az unokáját A zombai nagypapa mindig is rajongott a történelemért, így aztán adta magát a lehetőség, hogy ha már a kisebbik unokája - aki idén tavasszal fog majd érettségizni - annyira fél a megmérettetéstől, példát mutat neki és ő is leérettségizik. Szívmelengető történetről adott hírt a Bors: a 71 éves Károly bácsi azért érettségizett le történelemből, mert úgy vélte, így talán jobban tudja motiválni unokáját a tanulásra.

A zombai nagypapa mindig is rajongott a történelemért, így aztán adta magát a lehetőség, hogy ha már a kisebbik unokája - aki idén tavasszal fog majd érettségizni - annyira fél a megmérettetéstől, példát mutat neki és ő is leérettségizik.

Akár egyetemre is mehet
Igaz, már tavaly májusban szerette volna megszerezni a bizonyítványt, de akkor a Covid miatt orvosa óvatosságra intette, így végül 2021 őszén ment érettségizni - és végül 322 pontot szerzett, ami annyira jó eredmény, hogy külön felvételi nélkül még egyetemre is mehet vele állami támogatottként. Így aztán unokái be is adták a jelentkezési papírjait, igaz, Károly bácsi akarata ellenére.


(illusztráció)

Az idős úrnál egyébként 8 éve daganatos betegséget találtak, akkor az orvosa azt mondta, csak hónapjai vannak hátra, de szerencsére Károly bácsi rácáfolt a lesújtó diagnózisra.

Sosem késő tanulni
Mint Töttős Gábor szekszárdi történelem-latin szakos tanár - akinél Károly bácsi érettségizett - elmondta, esti tagozaton több ötvenes embert is érettségiztetett már, de az emelt szintű vizsgázók között a negyvenesek voltak eddig a legidősebbek. A szaktanár azt is hozzátette, az idős úr példája bizonyítja, sosem késő tanulni és vizsgázni.

Forrás: Bors
Fotó: Freepik/pressfoto (illusztráció)

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2022.01.28