Az ünnep alkalmából készítsünk ünnepi ételeket! A főtt tojásból egyszerűen, gyorsan kis csibék lesznek, mutatós is lesz az étel és finom is!
Hozzávalók:
7 tojás
5 dkg reszelt parmezán
1 kk majonéz
1 zöldhagyma
1 kk curry
1 kk mustár
pici bors
1 fél paprika
töltött olajbogyó
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk.
Kihűlés után a tojás alját egyenesre vágjuk, hogy stabilan álljon. Kb a harmadánál cikkcakkosra vágjuk a tetejét, a sárgáját nagyon óvatosan kiszedjük belőle, majd villával összetörjük.
A hagymát apróra vágjuk, majd a sajtot, majonézt, curryt, mustárt, borsot, az összetört tojássárgáját hozzákeverjük. Jó krémesre dolgozzuk ki, majd töltsük vissza a fehérjébe! Vigyázzunk, hogy az ne sérüljön meg!
Ezután tegyük vissza a tetejére a levágott fehérje darabot!
Az olajbogyót karikára szeleteljük, a piros paprikából háromszögeket vágunk. A bogyóból lesznek a szemek, a paprikából a csőr. Óvatosan helyezzük el a tojáskrémen!
Már készen is vannak a csibék!