Igazi hős: 8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen - Hirtelen lett rosszul a nagyi, miközben játszottak

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Igazi hős: 8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen - Hirtelen lett rosszul a nagyi, miközben játszottak Szívmelengető életmentésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán: egy nyolcéves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen. Szívmelengető életmentésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán: egy nyolcéves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen.

Mint a posztban írják, kedden Dégre kérte a mentők gyors segítségét egy 8 éves kisfiú, mert miközben ország-várost játszottak, a 65 év körüli nagymamája hirtelen hátradőlt a székkel és nem mozdult.

Azonnal hívta a 112-t
A kisfiú szerencsére egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét, azonnal hívta a 112-t. A Székesfehérvári Mentésirányítás tapasztalt mentésirányítója segítségével a kisfiú megvizsgálta a nagyit, aki ekkor már nem lélegzett.

Igazi kis hős: 8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen - Hirtelen lett rosszul a nagyi, miközben játszottak

A mentésvezető azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is, a kisfiú pedig eközben kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni és megkezdte a mellkaskompressziót. 

Sokáig küzdöttek a nagymama életéért, de sikerült stabilizálni
Az enyingi mentők is perceken belül helyszínre értek és emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez a mentőhelikopter személyzete hamarosan csatlakozott. Hosszasan küzdöttek közösen a beteg életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba az asszonyt.

- Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK! Példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie! - mondta meghatódva a mentőhelikopter sokat látott szakorvosa.

Áprilisban szintén egy 8 éves kisfiú tárcsázta a segélyhívót: ő a szívbeteg anyukája rosszulléte miatt kért segítséget, részletek itt »

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2022.06.22