Így készítsetek madárkalácsot! - Szuper közös program lesz a gyerekekkel

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


Így készítsetek madárkalácsot! - Szuper közös program lesz a gyerekekkel

A madarak etetése már a fagyok beálltával aktuálissá válik. A kisebb madarak, például a cinkék imádják a madárgolyókat, madárkalácsokat csipegetni, ezek az élelmek pedig gondoskodnak az etetés rendszerességről is. A szemrevaló „madársütik” elkészítése pofonegyszerű: unokáddal egy délutáni kézműveskedés keretében gyorsan elkészíthettek néhányat!

 

Hozzávalók:

• napraforgómag, dióbél, zabpehely
• marhafaggyú
• 1 ek. napraforgóolaj
• szaggatóformák vagy joghurtos poharak
• spárga a kötözéshez



Elkészítése:
 

1. A marhafaggyút vágjuk apróra és egy lábosban melegítsük fel.

2. Mikor már folyékony, de nem forr, adjuk hozzá az olajat, és hagyjuk kicsit hűlni. 

3. Amíg hűl, készítsünk zsinórból hurkokat, melynél fogva majd felakaszthatjuk a kész madárkalácsot. 

4. A szaggatóformák alá helyezzünk alufóliát és oldalt kissé emeljük meg, hogy ne tudjon kifolyni a faggyú. Az akasztót hurkoljuk át a formán. (Ha joghurtos pohárban készítjük, akkor csak a végén kell belelógatni a zsinórt.)

5. A formát tegyük egy tálcára, és merőkanállal merjünk bele egy kis faggyút majd magvakat, majd újból faggyút és magokat, egészen így, amíg meg nem telik.  Helyezzük hűvös helyre, ahol megszilárdul.

 

Szerző: Nagyszülők Lapja
Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


2025.01.21