Így lehetsz fitt és fiatalos nagyi! - 3 szuper szabadtéri program tavaszra, kimondottan 50 év felettieknek

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Így lehetsz fitt és fiatalos nagyi! - 3 szuper szabadtéri program tavaszra, kimondottan 50 év felettieknek A következő hónapokban számos olyan, idősebbeknek szóló programot találsz, ami mozgásra buzdít, egészséges életmódra ösztönöz, közösséget épít és motivációt ad arra, hogy a rendszeres testmozgás a mindennapok részét képezze. Töltődjünk fel sporttal, legyen ez egy aktív tavasz, üzeni a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT). A szervezet a következő hónapokban számos olyan programmal készül, ami mozgásra buzdít, egészséges életmódra ösztönöz, közösséget épít és motivációt ad arra, hogy a rendszeres testmozgás a mindennapok részét képezze.

Az áprilistól június végéig tartó időszak fókuszában a nordic walking programok, a Kihívás Napja és a Szépkorúak Sportfesztiválja események lesznek.

A rendszeres mozgás beépítése a mindennapokba az egyik legnagyobb prevenció, amit az ember tehet az egészségének megőrzéséért. A jó közérzet, a megfelelő fizikai állóképesség és a mentális egészség fenntartása mind feltétele annak, hogy teljes, kiegyensúlyozott mindennapokat élhessünk. A MASPORT közelgő ingyenes programjai ebben segítenek.- Tavaszi eseményeinken olyan légkört teremtünk, ahol mindenki pozitív élményeket gyűjthet. Célunk, hogy minél többen örömteli szabadidőtöltésnek tekintsék a mozgást, ne pedig önsanyargatásként éljük meg a sportolást. A tavaszi időszakban is visszük tovább a #BeActive üzenetet, országszerte ingyenes programokkal várjuk a résztvevőket - mondta el Czene Attila, a szövetség elnöke.

Töltődj a szabadban - Nordic Walking (NOWA) programok
A kellemes tavaszi időjárás kifejezetten alkalmas arra, hogy a friss levegőn mozogjunk. Egy békés séta a természetben nemcsak a fizikai, hanem a szellemi jólétünkhöz is hozzájárul, amelyet nordic walking használatával tehetünk még komplexebb élménnyé.

Ráadásul nordic walking programokban nincs hiány: április és június között országszerte a MASPORT-tagszervezeteik által szervezett Lépten-nyomon NOWA program eseményei várják az érdeklődőket.

Május 31: Kihívás napja - 15 perc aktivitás
Május utolsó szerdáján a világ számos országában egyszerre zajlik a "Challenge Day", azaz a Kihívás napja. A programsorozat célja, hogy ezen a napon a lehető legtöbben végezzenek minimum 15 perces testmozgást.

Itthon várhatóan ismét több százezren mozdulnak meg május 31-én: tanintézmények, települések, munkahelyek, közösségek is versenyezhetnek a legsportosabb címért. Nevezés és bővebb információ itt »

Június 7: A mozgás kortalan - Szépkorúak Sportfesztiválja
Természetesen a szépkorúak sem maradnak aktív programok nélkül!. A Szépkorúak Sportfesztiválja esemény június 7-én, egy közös eseményen nyújt mozgáslehetőséget a régebb óta fiatal korosztály tagjainak.

Az ingyenes budapesti fesztiválon - kiemelten figyelembe véve a korosztály életkori sajátosságait - a résztvevők több mint 50 féle mozgásformát próbálhatnak ki, valamint egészségmegőrző és szűrőprogramokon is várják őket.Sőt, akik aktívan részt vesznek a Mozgásélmény szeniorok programhoz kapcsolódó 3:1 Tempós Tavasz kihívásban, főnyereményként akár VIP vendégek is lehetnek a Szépkorúak Sportfesztiválján.

Egész évben: Mozgásélmény szenioroknak Program (online)
Akkor sem kell kimaradnod a mozgásból, ha nem szeretnél kimozdulni otthonról: a Mozgásélmény szenioroknak Program egész évben online, az interneten keresztül bizdítja mozgásra az idősebb korosztályt - itt a kezdőtől a haladóig találsz videós tornákat, de egyebek közt fittség felmérő online teszt, különféle hasznos letölthető anyagok és olvasnivalók is várnak. Itt nézd meg »

A szövetség tavaszi eseményeiről bővebb információkat a Masport weboldalán és Facebook-oldalán találsz.

Fotók: Freepik/pch.vector, Masport

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2023.05.02