Ingyenes gyerekprogramok 2017 nyár: 8 szuper program Budapesten, amit imádni fog a gyerek - Ide menjetek el júniusban!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Ingyenes gyerekprogramok 2017 nyár: 8 szuper program Budapesten, amit imádni fog a gyerek - Ide menjetek el júniusban! A júniusi hétvégék is bővelkednek programokban, számos budapesti helyszínen kerül megrendezésre ingyenes gyermekprogram, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Válogatásunkban igyekeztünk e nyári programok sokszínűségét bemutatni, mesejáték, bábelőadás, koncert, állatsimogató, megannyi csodás lehetőség a kikapcsolódásra. A júniusi hétvégék is bővelkednek programokban, számos budapesti helyszínen kerül megrendezésre ingyenes gyermekprogram, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Válogatásunkban igyekeztünk e nyári programok sokszínűségét bemutatni, mesejáték, bábelőadás, koncert, állatsimogató, megannyi csodás lehetőség a kikapcsolódásra. Ha azonban elvágyódtok a fővárosból, kapcsolódó cikkeinkben arra is kínálunk megoldást.


Budapesti programok júniusban - 2017


1. Budapesti Nyári Fesztivál

Itt a nyár, hát elérkezett újra a Budapesti Nyári Fesztivál ideje, melynek során több helyszínen is ingyenes gyermekműsorral várják a kisebbeket és a nagyobbakat. A Margitszigeten a Szent Margit-romoknál és az Interaktív meseszínpadnál minden szombaton és vasárnap délelőtt 10:30-tól ingyenes bábelőadásokkal, koncertekkel, mesejátékokkal, mesetáncházzal gondoskodnak a felhőtlen szórakoztatásról.

Program: Budapesti Nyári Fesztivál
Helyszín: Budapest - Margitsziget - Szent Margit-romok, Interaktív meseszínpad
Időpont: 2017. június-július-augusztus
Bővebb információ »

2. Gyerek Sziget

Akár egész napos programra is készülhet a család, pikniktakaróval felszerelkezve, hisz annyiféle program várja az ideérkezőket: mini abc, elektromos kisautó, csúszdák, buborékfújás, légvárak, báb-és zenei előadások, kézművesség, felsorolni si nehéz. Egy biztos, aki ide megy, unatkozni nem fog, de fejfedő és napvédő kötelező!

Program: Gyerek Sziget
Helyszín: Budapest, Hajógyári-sziget
Időpont: 2017. júniusában minden szombaton és vasárnap 10:00-18:00
Bővebb információ »


3. Budapest A Capella Fesztivál

Harmadszorra kerül megrendezésre a zenei fesztivál, ami azonban nem csak koncertekről szól, hanem különleges programokkal is kedveskedik a családoknak. A gyerekek papírkoronát, térbeli képeslapot, színes játékhangszert készíthetnek, vagy akár kvízen is törhetik a fejüket.

Program: Budapest A Capella Fesztivál
Helyszín: Budapest, Várkert Bazár, Öntözőház
Időpont: 2017.06.10-11.
Bővebb információ »


4. Állati jó gyermeknap a Rex Állatszigeten

A Rex Állatszigeten várják az állatszerető vendégeket kutyabemutató show elemekkel, zenés interaktív gyerekkoncerttel, bábelőadás táncbemutatóval, tombolával, arcfestéssel és pecsétgyűjtő játékkal. Táncos flashmob is megrendezésre kerül, melynek célja az ember-állat barátság és az állatokért való felelősségvállalás megerősítése.

Program: Állati jó gyermeknap
Helyszín: Budapest IV. kerület, Óceánárok u. 33.
Időpont: 2017.06.10. 10:00-17:00
Bővebb információ »


Nézd meg ezt is! Ha program helyett csak egy kis kirándulós, piknikezős, napsütéses napot szeretnétek, válogassatok a 10 gyönyörű kirándulóhely, amit babakocsival is bejárható című cikkünk helyszíneiből, kattints ide »


5. Kacsaetetés az Omszk-tónál

Áprilisban adták hírül, hogy hattyúcsalád költözött a tóra. Nos, őket legutóbbi látogatásunk alkalmával nem láttuk, de a tó partjánál sok kisebb és nagyobb vadkacsa totyogott, elemózsia után kutatva. A horgászokat nem szeretik, de a zsemlét morzsolgató kisgyermekeknek szemmel láthatóan nagyon örülnek, a közelükbe úsznak-totyognak és vidáman nyújtogatják a nyakukat a zsákmány reményében. A sportolás híveinek ajánljuk a kiépített futópályát, ami akár babakocsis futáshoz is kitűnő. Közvetlenül a felújított játszótér mellett szabadtéri kondipark is van, ahonnan a nagyobb csemeték is szemmel tarthatók.

Program: Kacsaetetés az Omszk-tónál
Helyszín: Budakalász, Omszk-tó
Időpont: 2017.egész nyáron
Bővebb információ »


6. Nyári játékok Józsefvárosban

Ismét mindenkit vár a II. János Pál pápa téri játszótéren a Csőszkunyhó közösség, a pergola alatti részen, egy igazi nyári játékos programra! 5 próbáért (légfoci, karikadobás, jenga döntés, 3 lábú futás, horgászat) ajándék jár, ezen kívül lesz arcfestés, kézműves asztal, ahol lufigyurma figurát lehet készíteni, vagy színezni, vágni, délben pedig közösen megkűzdhetnek a sárkánnyal! A sárkány pocakjában cukorkák vannak, ami a résztvevők között kerül szétosztásra. Aki pedig a program végéig marad, vihet haza a lufi dekorációból is.

Program: Nyári játékok a Csőszkunyhónál
Helyszín: Budapest VIII., II. János Pál pápa tér
Időpont: 2017.06.18. 10:00-13:00
Bővebb információ »

7. Bogyó és Babóca kiállítás - Óbuda

Az Óbudai Kultúrális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában Június 18-ig tekinthető meg ingyenesen a sok kisgyermek kedvencévé vált Bogyó és Babóca történetekből készült kiállítás. Pünkösdi Szezonnyitó hagyományos rendezvényen családi programok, játszóház, szabadtéri szentmise, térzene, Balaton koszorúzás, sétahajózás, folklór- és zenés műsorok, májusfa kitáncolás, valamint pünkösdi utcabál kerül megrendezésre. Pünkösd hétfőn a horgászat szerelmesei mérkőzhetnek meg egymással a horgászversenyen.

Program: Bogyó és Babóca kiállítás
Helyszín: Budapest III., Csobánka tér 5.
Időpont: 2017.06.03-18.
Bővebb információ »

8. Újpalotai Napok 2017

Már pénteken délután kezdődnek a műsorok az újpalotai Fő téren, ahol sportbemutatók, óvodai csoportok bemutatkozása, koncertek, játék vár minden érdeklődőt. Többek között babaszombat, kerekítő, környezetismereti játszóház, állatszépségverseny és kézműves foglalkozások szerepelnek a repeortáron.

Program: Újpalotai Napok 2017
Helyszín: Budapest XV., Fő tér
Időpont: 2017.06.09-11.
Bővebb információ »

Ezt is ajánljuk! Amennyiben inkább vízpartra vágytok és kicsit elhagynátok a fővárost, menjetek el valamelyik közeli gyerekbarát tóra, ezeket megtaláljátok az 5 szuper kis tó Budapest közelében ahol babával, kisgyerekkel is lehet strandolni című cikkünkben »

Fotó: Pixabay

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.06.09