Kímélő, 10 perces jóga kezdőknek - 5 gyakorlat, amit végezz el minél gyakrabban, hogy fittebb és frissebb legyél

Nagyszülők Lapja

Mozgás

Nagyszülők Lapja


Kímélő, 10 perces jóga kezdőknek - 5 gyakorlat, amit végezz el minél gyakrabban, hogy fittebb és frissebb legyél Szánj 10 percet testi, lelki, spirituális egészségedre! Kímélő jógagyakorlatsort mutatunk kezdőknek, amely ugyanolyan hatásos tud lenni, mint egy haladó program. Ezeket a jógagyakorlatokat bárhol, bármikor elkezdheted, és semmilyen eszköz nem szükséges hozzá. 10 perces kímélő jógagyakorlatsort mutatunk kezdőknek videón és fotókon, amelyet bármikor és bárhol elkezdhetsz, ha kedvet érzel egy könnyed otthoni jógához. Az öt egyszerű gyakorlat bemelegítéssel indul, majd méregtelenítő, idegrendszert regeneráló, emésztést segítő, lábnyújtó gyakorlatok követik sorban egymást. Tíz perc után fittebbnek fogod érezni magad, mint valaha. A gyakorlatokból csak annyit végezz, amennyi jól esik.

10 perces jóga kezdőknek - videó


A videón bemutatott gyakorlatok végzése nem javasolt gyulladásos betegségek esetén, műtét után, beteg szervezet esetén, szív- és érrendszeri problémák fennállásakor, gerinc és ízületi problémák esetén; illetve porckorongsérv mellett különösen kerülendő.10 perces jóga kezdőknek - fotókon


Azok számára, akik nem szeretnék minden alkalommal elindítani a fenti videót, kikockáztuk a képsorokat mintegy emlékeztetőnek. Pár alkalom után azonban már rutinná válnak a mozdulatok, és videó, illetve képek nélkül is könnyen menni fog az otthoni jóga.


1. Bemelegítés ülő helyzetben

Kilégzésre dőlj jobbra-balra, kezeiddel nyújtózz - légzésszinkronnal végezd a gyakorlatot. Egyre jobban próbálj meg oldalra hajolni.Csavarod a gerinced, elnézel a vállad mögött.Lábnyújtás - ha nem éred el a lábfejedet, akkor használj sálat vagy hevedert. Kilégzésre told a sarkadat magadtól.2. Háromszög (Trikonasana)

Ez a gyakorlat nagyon jó méregtelenítő hatású.
Karoddal, fejtetővel nyújtózol felfelé, csípődet fordítod hátrafelé. Talpadat nyomd a talaj irányába.3. Törzshajlítás álló helyzetben (Uttanasana)

Ez a gyakorlat nyújtja a gerincedet és kellemesen felpezsdíti az idegrendszeredet.
Hagyd, hogy nyújtózzanak a hátizmaid, lassan, fokozatosan emelkedj vissza.4. Oldalcsavarás gyémántülésben (Parsva parvatasana vajrasanaban)

Ez a gyakorlat masszírozza az emésztőszerveket és fogyasztó hatású.
Sarkaidon kényelmesen ülj, tenyeredet felfelé fordítva, nyújtózz felfelé. Jobbra-balra csavarodj hátra felé, csípővel tarts ellen, nézz el a vállaid mellett.5. Előrehajlás (Pascimoattanasana)

Ez a gyakorlat lábnyújtó és idegrendszer stimuláló hatású.
Közelítsd a homlokodat a lábszáradhoz, ahol tudod, erőlködés nélkül fogd meg a lábad, nyújtózz a gerinceddel.A gyakorlatokat mindenki saját felelősségre végzi. A torna megkezdése előtt mindenképpen konzultálj szakemberrel.

Forrás: YouTube / Online Jóga Akadémia

Nagyszülők Lapja

Mozgás

Nagyszülők Lapja


2017.02.07