Magas vérnyomás, ízületi fájdalmak, fejfájás, vesebajok ellen is jó - 12 ok, amiért egyél gyakran uborkát!

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Magas vérnyomás, ízületi fájdalmak, fejfájás, vesebajok ellen is jó - 12 ok, amiért egyél gyakran uborkát! A rendszeres uborkafogyasztás számos előnyt nyújt az emberi szervezet számára. Kiváló vitaminforrás, alacsony a kalóriatartalma, segít fejfájás esetén, a bőrproblémák megszüntetésében és a szervezetben lévő méreganyagok kiürítésében. Tudtad, hogy az uborkának akár 96-97 százalékos víztartalma is lehet? A rendszeres uborkafogyasztás számos előnyt nyújt az emberi szervezet számára.

A testsúlycsökkentés elősegítésén túl az uborka kiváló forrása a B és E-vitaminnak, valamint az elektrolitoknak. Ez az alacsony kalóriatartalmú zöldség segít fejfájás esetén, a pattanások megszüntetésében és a szervezetben lévő méreganyagok kiürítésében.

12 dolog, amit az uborkáról tudni érdemes



1. Segít fejfájás esetén: Az uborka gazdag B és E-vitaminban, valamint elektrolitban, ezeknek köszönhetően segít a fejgörcs megszüntetésében.

2. Szépíti a bőrt: Az uborkában szilícium-dioxid, E-vitamin és aminosavak vannak, amelyek elősegítik az egészséges bőrt. Ez egyaránt érvényes a tinédzser korra jellemző problémás, pattanásos bőr és az idősebb, igénybevett bőr ápolása eseén is.

3. Tisztítja a májat: Természetes vízhajtó. Mivel több, mint 90%-a víz, így elősegíti a méreganyagok távozását a májból.

4. Javítja az emésztést: Lehetőség szerint ne távolítsuk el az uborka héját és magokat az uborkából! A héja és a magvak rostban rendkívül gazdagok.

5. Megszünteti a kellemetlen szájszagot:  Néhány szelet friss uborkát fogyasztva kitűnően csökkenthető a rossz lehellet, mert növeli a nyál mennyiségét a szájban, és kimossa a baktériumokat, amelyek a rossz szájszagért felelősek.

6. Kitűnő tápanyagforrás: Az uborka fogyasztása azért igazán előnyös, mert nagyon magas benne a különböző tápanyagok szintje, köztük az A-vitamin, a C-vitamin és a K-vitamin, valamint az olyan ásványi anyagok, mint a kálium, a magnézium, vas, foszfor és így tovább.

12 dolog, amit tudni érdemes az uborkáról

7. Védi a szívet: A rendszeres uborkafogyasztás együtt jár a szívbetegségek kockázatának csökkentésével. A kálium javítja a szív egészségét, a vérnyomás csökkentésével. Így alacsonyabb a stroke kialakulásának kockázata is. Ráadásul, mivel segít a testsúlycsökkenésben, ez is szívproblémák megelőzését szolgálja.

8. Csökkenti a koleszterinszintet: Az uborkában található szterolvegyületek csökkentik a koleszterinszintet.

9. Nyisd ki a szemedet: Spas helyezz el az uborka szeleteket a szemedre, hogy megnyugtassa őket. Néhány szelet enni is újrateremtheti fáradt szemét. Ez annak köszönhető, hogy az összes C-vitamin és az caffeinsav található uborka.

10. Szép haj és körmök: Az uborkaban található szilícium-dioxid és ásványi anyagok számos jótékony egészségügyi hatása közül az egyik az erősebb haj és körmök.

11. Nincs többé sajgó ízület: Az uborka erősíti a kötőszövetet. Gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, flavonoidoknak, valamint tannint, mindkettő korlátozza a szabadgyököket. A K-vitamin és a D-vitamin segítenek a csontsűrűség megőrzésében. Mindezek a tényezők segíthetnek az ízületi fájdalmak enyhítésében.

12. Vesevédő: Vízhajtó hatásának köszönhetően csökken a vesehomok és vesekövek kialakulásának esélye. Átmossa a húgyutakat és csökkenti a vizesedést.

Olvasd el ezt is!
Edd magad egészségesre! Melyik étel milyen betegség ellen jó? »

Forrás: theepochtimes.com
Fotó: Pxhere

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2018.07.03