A körte jótékony hatásai
A körte tartalmaz A-, B1-, B2-, C-vitamint, cinket, jódot, kalciumot, káliumot és magnéziumot. Magas a vitamintartalma és az ásványi anyag tartalma, így sok betegségre jótékonyan hat, vagy megelőzhető vele. Ezek a hasmenés, vérszegénység, depresszió, kimerültség, a tuberkulózis, reuma és az ízületi gyulladás, de megakadályozza a végbélrák kialakulását is. Napi egy körte biztosítja szervezetünk C-vitamin és kálium szükségletét és cukorbetegek is fogyaszthatják.
Élénkítő hatású
Nagyobb szellemi teljesítményt követelő időszakban kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mert ha legalább fél óráig főzzük a körte levét élénkítő hatással bír szervezetünkre. Alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrázóknak, valamint gyomorkímélő diétához is kitűnően alkalmazható.
Felhasználása
A körtét hámozzuk meg, mert héja puffadást okoz, bár nem mindegyik fajtáé. A birsalmához hasonlóan a körtéből is készíthetünk sajtot, de sütve, főzve, levesnek, vagy akár süteményként is fogyaszthatjuk.
Milyen betegségekre jó?
- hasmenés
- vérszegénység
- depresszió
- kimerültség
- tuberkulózis
- ízületi betegségek
- rákos megbetegedések
Edd magad egészségesre rovat >>