A népszerű fasírtgolyó - melyet hagyományosan zsömlével készítenek - gluténmentes változatát ajánljuk bárkinek, aki emésztőrendszeri zavarokkal küzd, és azoknak is, akik szeretnének egy kicsit tudatosan odafigyelni a táplálkozásukra.
Egy kis változtatással ízletes és nagyon egészséges fasírtfalatok készíthetők ilyen egyszerűen.
A fasírtgolyókhoz kedvec szószunkat is kínálhatjuk
Gluténmentes fasírtgolyók pálcikára fűzve
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- zsiradék
- fél kiló darált hús
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, friss majoránna
- 1 egész tojás
- 1 egész nyers burgonya
- burgonyapehely (bioboltokban, hipermarketekben, drogériaüzletekben beszerezhető)
- hurkapálcikák
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával, és beleütünk egy egész tojást. Egy szép nagy burgonyát finomra lereszelünk, és azt is hozzákeverjük.
Kis gombócokat formázunk, és burgonyapehelyben átforgatjuk. Forró zsiradékban kisütjük.
Amikor a golyók kihűltek, hurkapálcikákra tűzdeljük őket, és tetszés szerint olívabogyóval, paprikával, gluténmentes sajttal díszítjük.
A receptet Julika küldte Gyálról.
Jó étvágyat!
Küldd be kedvenc nyári receptedet a szuloklapja@szuloklapja.hu email-címre, és mi szívesen megosztjuk olvasóinkkal!
NAGYI RECEPTEK - MÉG TÖBB RECEPT NAGYIKTÓL »