Szív City: így menthetsz életet egy mobilalkalmazással

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Szív City: így menthetsz életet egy mobilalkalmazással Több mint 600 éles riasztásuk volt a mentőknek a Szív City alkalmazás révén - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A Szív City néven indított közösségi mobilapplikációt eddig 15 ezren töltötték le, ennek segítségével már húsz ember életét sikerült megmenteni. Több mint 600 éles riasztásuk volt a mentőknek a Szív City alkalmazás révén - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd esti (2019. 01. 02.) műsorában.
 
Győrfi Pál hozzátette: a Szív City néven indított közösségi mobilapplikációt eddig 15 ezren töltötték le, ennek segítségével már húsz ember életét sikerült megmenteni.

Több mint 600 éles riasztás a Szív City alkalmazás révén


A Szív City alkalmazás lényege
Az önkéntesek a Szív City applikáció letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéséhez.    

 több mint 600 éles riasztás a Szív city alkalmazás révén

A szóvivő elmondta: tavaly egész évben körülbelül 30 ezer életmentő beavatkozást végeztek a mentők, s 2000 sikeres újraélesztésük volt.

Komoly eredményedk és fejlesztések az Országos Mentőszolgálatnál
Győrfi Pál szerint a magyar mentőszolgálat eredményei nem véletlenek, ehhez "tudás és eszközök kellenek". Ennek kapcsán elmondta, hogy a magyar mentők nemzetközi mentőversenyeken rendszeresen dobogós helyeken végeznek.

Tanuld meg az újraélesztést és életet menthetsz! - Mutatjuk, mit kell tenned lépésről lépésre »

Emellett komoly fejlesztések is történtek a mentőszolgálatnál. Tavaly 117 új mentőautót vásároltak, az idén pedig további 160 új autó beszerzését tervezik. Mindemellett 25 mentőállomás felújítását készítették elő, s 1,9 milliárd forintot kaptak eszközbeszerzésre, melynek révén a teljes mentéstechnikai arzenál megújul - hangsúlyozta a szóvivő.
 
Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2019.01.02