A főzés nélküli gyurma receptje
Hozzávalók:
- 1 bögre hideg víz
- 1 bögre só
- 2 teáskanál növényi olaj
- 3 bögre liszt
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- ételfesték
Először keverd össze a vizet, a sót és az olajat, majd lassan adagolva add hozzá a keverékhez a liszteket. A végén kelttészta sűrűségű lesz az elegy, ezt jól zárható dobozban tárolhatod a hűtőszekrényben, két gyurmázás között.
Amennyiben színes gyurmát szeretnél, úgy a lisztek nélküli keverékhez tedd a festéket, és utána mehetnek bele a lisztek.
Természetesen gyurmát főzéssel is készíthetsz, vagy akár a klasszikus óvodai só-liszt gyurmát is megcsinálhatod otthon az unokáddal, mindkettőhöz van receptünk!
A főzhető gyurma receptjét ezen a linken találod »
A só-liszt gyurma elkészítését itt olvashatod el »
Fotó: Pixabay