Válogatós a gyerek? Fotókon 15 szuper ötlet, hogy minden falat elfogyjon a tányérjáról

Nagyszülők Lapja

Konyhai praktikák

Nagyszülők Lapja


Válogatós a gyerek? Fotókon 15 szuper ötlet, hogy minden falat elfogyjon a tányérjáról Nem eszik jól az unoka? Túl válogatós? Vagy egyszerűen csak szeretnéd rávenni, hogy új ízeket próbáljon ki? Nézz bele cikkünkbe, hogy a gyerekeknek készült ételek fotóiból te is ötletet meríthess. Könnyű, egyszerű és praktikus falatok éppúgy szerepelnek az összeállításban, mint kreatívabb és látványosabb finger foodok gyerekzsúrra. Hiába nógatod az unokát, csak nem akar asztalhoz ülni? Már tizedjére szólsz, de nem akar nekifogni a vacsorának? Vagy egyáltalán nem eszik jól?
Lapozd végig lenti fotós összeállításunkat, és meríts belőle ihletet. Vicces ételekkel, ötletes tálalással, játékos díszítéssel nincs olyan unoka, akinek ne támadna kedve egy kis falatozásra.


Vicces ételfotók gyerekeknek


1. Tojásegérkék sajttal
Az egérkék füle retekből, a szemük feketeborsból készült. A fekete bors kiváltható: fekete olivabogyó-szelettel, mazsolával, kaviárral, főtt lencsével. (Ragasztóanyagnak bármilyen sajtkrém jó lehet). A humor kedvéért ne felejts el szeletelt uzsonnasajtot tenni a tányér középére.


Forrás: Facebook/Ezotéria extra

2. Uborkakatonák
Ha a lenti uborkafalatokat gyerekzsúrra készíted, akkor ezektől katonáktól egészen biztosan odalesznek a vendéggyerekek. Igen, sajnos időigényes, de a látványért megéri.


Forrás: pinterest.com

3. Pálmafa gyümölcsökből
Azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik nem szeretik a gyümölcsöt, így talán jobban rákapnak az ízére.


Forrás: pinterest.com

4. Gyümölcsös muffin egészségesen
Látványos uzsonnafalat gyümölccsel, amivel nagy sikert lehet aratni válogatós gyerekek körében is.


Forrás: partycity.com

5. Tojáshóemberek
Ha szeretnéd rávenni unokádat, hogy egye meg a főtt tojást, akkor a lenti verzió elkészítésével talán könnyebben fog sikerülni.


Forrás: Roxy's Kitchen

6. Sajtegérke
Egyszerű ötlet a sajt vicces tálalására. Az orr bármilyen piros idénygyümölcs, télen aszaltgyümölcs lehet.


Forrás: cutefoodforkids.com

7. Sajt zöldségekkel viccesen
Ezt az ötletes tálalási módot bármikor bárki leutánozhatja otthon, és még csak nem is időigényes.


Forrás: sheknows.com

8. Katicabogár-szendvics
Egyszerű szendvics kényelmes vasárnapi reggelikhez. A fekete szemeket fekete kaviárból és sajtkrémből kreálhatod, a sajtból lukakat kell kivágni (egy kupakkal vagy bármilyen kisebb átmérőjű kiszúróval), amivel elérjük a pötty-hatást.


Forrás: fitzness.com

9. Mosolygós szendvics gyerekeknek
Zsömle, vajkrém, retek, paprika, uborka szükséges hozzá - no, meg 2 perccel több idő a konyhában.


Forrás: hamutziot.com

10. Oroszlán répából, cheddar sajtból
Formázz oroszlánt, és meséld el kisunokádnak, hogy ha ezt megeszi, akkor ő is pont olyan erős lesz, mint az állatok királya.


Forrás: lushome.com

11. Tükörtojás viccesen
Így készül a vicces tükörtojás lépésről-lépésre - spenóttal, félbevágott olivabogyó-szemekkel, sonkával és kenyérrel dekorálva.


Forrás: parentingmagazineonline.com

12. Bagolykenyér
A szemek uborkából és mazsolából, az orr sajtból vannak. Érdemes azért a kenyérszeletet vajjal is megkenni, hogy jobban csússzon a falat.


Forrás: vi.sualize.us.com

13. Vicces virsli gyerekeknek
Segítség, százlábú a tányéron! Lábak ketchupból, szemek sajtkrémből és kaviárból készülhetnek.


Forrás: cutefoodforkids.com

14. Pókok kekszből
A lenti fotó önmagáért beszél. Nem túl egészéges nasi ugyan, de vannak helyzetek, amikor ez is megoldás tud lenni - akár egy gyerekzsúron vagy szülinapon.


Forrás:easyrecipes.recipesreview.com

15. Uborkavitorlások gyerekeknek
A majonézes és hasonló zsúrsaláták nem tartoznak a gyerekek kedvencei közé, azonban egy kis odafigyeléssel akármelyik salátát kívánatossá teheted.
Ha esetleg maradt a hétvégi vendégségből egy kis oroszhússaláta vagy kukoricasaláta, akkor lenti módszerrel egykönnyen vicces armada válhat belőle.


Forrás:hd.wallnpics.com

Cikkünk nem tér ki külön azokra az esetekre, amikor a kisgyermek ételallergia, ételintolerancia vagy más emésztőrendszeri gondok miatt nem eszik jól, mert sokszor a nem evés ezekkel áll összefüggésben, ami egy fontos jelzés a szervezet számára. Ha erre gyanakszol, mindenképpen kérd gyermekorvos, gasztroenterolgógus vagy dietetikus szakember segítségét!

Fotók: cutefoodforkids.com, hd.wallnpics.com, pinterest, easyrecipes.recipesreview.com, vi.sualize.us.com, parentingmagazineonline.com, lushome.com, hamutziot.com, fitzness.com, fb/ezotériaextra

Nagyszülők Lapja

Konyhai praktikák

Nagyszülők Lapja


2016.01.21