Zokniállatok, kesztyűállatok házilag: Így készül a zokninyuszi, zoknimaci, kesztyűmalac és más cuki állatka - Fázisfotókkal!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Zokniállatok, kesztyűállatok házilag: Így készül a zokninyuszi, zoknimaci, kesztyűmalac és más cuki állatka - Fázisfotókkal! Gondot okoznak a fél pár kesztyűk és zoknik otthon? A téllel beköszöntött a kallódó fél pár kesztyűk kora is, így már a fél pár zoknik mellett a fél pár kesztyűkből is készíthetünk cuki állatkákat, hogy a gyerkőcök további örömüket leljék ezekben a ruhadarabokban! A téllel beköszöntött a kallódó fél pár kesztyűk kora is, így már nem csupán a fél pár zoknikat, hanem a kesztyűket is kergethetjük a lakásban, az utcán, mindenfele. Vagy hagyjuk a fenébe, és ha már így alakult, akkor hasznosítsuk a megmaradt darabokat úgy, hogy a gyerkőcök is kiélvezhessék azokat!


A következő ötletekhez zoknira, kesztyűre és valamilyen tömőanyagra (ha nincs professzionális tömőanyagod, megteszi a vatta vagy egy régebbi párna bélése is) lesz szükséged.


Zokniállatkák és kesztyűállatkák - Amiket akár a gyermekeddel is elkészíthetsz!


1. Zokninyuszi
Ez a pufóka nyuszóka lehet minden pici gyermek álma. Csupán egy kis tömőanyag, cérna, tű és olló kell hozzá - no meg perzse egy ügyes kezű nagyi vagy szülő!


Forrás: ratatum.com

Így készítette el egy lelkes kisfiú, Gergő, a saját zokninyusziját »

2. Zoknimajom
Kakukktojás az összeállításban, mert ehhez a darabhoz két zoknira van szükség. Persze ha nem félünk az eklektikus hatástól, akkor egy pár helyett bátran használjunk két különböző zoknit a majmocska elkészítéséhez! Ezen a képen láthatjuk, hogy a szemek akár gombokból is elkészülhetnek!


Forrás: thewhoot.com

3. Polip zokniból
A polip elkészítéséhez akár varrnunk sem kell, csak tömd ki a zolni egy részét vatelinnel vagy más tömőanyaggal, egy zsinórral kösd szorosra a fejrész alatt a zoknit, a szárát egy ollóval vágd fel szélesebb csíkokra, a szemeit pedig ragaszd egyszerűen fel. Ilyen szemecskéket a kreatív boltokban könnyen beszerezhetsz!


Forrás: thegoldjellybean.com

4. Zoknimaci
Szeretném örökbefogadni azt a nagymamát, aki ilyen macikát tud varrni, egyszerűen imádom! Szétvágni, tölteni, összevarrni, kiegészítőket felvarrni és ölelgetni! Mást nem is kell csinálni...


Forrás: icreativeideas.com

5. Zoknikígyó
Ehhez a térdzoknik, vagy a térd fölé érő zoknik javasoltak! Aki könnyebben meg akarja úszni, csak töltse meg a zoknit zárja le a végét és varrjon rá szemeket, de ha lelkesebb vagy, a kitüremkedő sarokrésztől szabadulj meg, vágd végig a zokni oldalát és egyenesen varrva készíts belőle a hurkát a kígyó testének! Egy másik színű szalag szép éke lehet nyelvként a kígyónak!


Forrás: craftfoxes.com

6. Zoknimalac
Ezt a malackát már kissé időigényesebb elkészíteni, gondos tervezést igényel, hogy hol mindenhol készítesz behúzást  rajta, de nem lehetetlen! Ki lesz az a bátor, aki belevág és miután elkészítette, küld egy képet óla?


Forrás: icreativeideas.com

7. Kesztyűmókus
Látták már ennél cukibb mókust? Csak okosan kell gazdálkodni a kesztyű anyagával!


Forrás: blogspot.com

8. Kesztyűelefánt
Minimál stílus a legnagyobbak mintázására. Az ujjacskákat rövidebbre vágod és bevarrod, így készülnek az elefánt lábai. Persze a hüvelykujj maradjon, hisz ormány is kell az ormányosnak! Filcdarabkák segítségével elkészítheted a füleit és a szemeit, de akár a farkincáját is. És végül, ha kitömted a testét, varrd be a tetejét és már kész is az elefánt!


Forrás: pinterest.com

9. Galamb a kesztyűből
Ennél a madárkánál a tömőanyaggal kell ügyesen formázni, ha nem csupán kiállítási darabnak szánod a lakásba, érdemes az ujjakat a tövüknél elszegni, hogy a mohó kis gyerekujjacskák ne tolhassák szét benne az anyagot.


Forrás: laclassedellamaestravalentina.blogspot.com

10. Kakas a kesztyűből
Ha nem fehér, hanem tiritarka kesztyűt lelsz a fiókban...


Forrás: laclassedellamaestravalentina.blogspot.com

11. Halacskák
Szerencsére ez sem bonyolult darab, minél színesebb egy kesztyű, annál vidámabb a halacska látványa, amikor elkészül. Tömés után a farokuszókat készítsd el oly módon, hogy varrással szépen összehúzod őket legyező formába! Ezután a hüvelykujjat felső uszonyként varrd le, a halacskák fejét pedig a kesztyű nyílásából alakíthatod ki, szintén varrással. A szemek készülhetnek szép, színes gyöngyökből.


Forrás: magrata.cz

+1. Videó egy zokicica elkészítéséről


Forrás: youtube.com

Forrás: youtube.com, pinterest.com, magrata.cz, laclassedellamaestravalentina.blogspot.com, blogspot.com, craftfoxes.com, icreativeideas.com, ratatum.com, thewhoot.com, diyprojectsforteens.com

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2019.02.01