Könnyen és gyorsan elkészíthető süteményeket ajánlunk, amihez nem kell sem a sütőt bekapcsolni, sem különösebben előkészülni, ráadásul fél órán belül megvannak. Azok is bátran belevághatnak az elkészítésükbe, akik általában nem szeretnek süteményeket sütni.
Összeállításunkban csupa olyan süti receptet ajánlunk, ami könnyen és gyorsan összeállítható, nem igényelnek sütést, és mégis hatalmas sikert lehet velük aratni. Az előkészületekbe vonjuk be az unokákat is, mert élvezni fogják, hogy ők is tudnak “sütni”.
Villámgyors gyümölcsös süti babapiskóta ágyon
Hozzávalók
40 db babapiskóta
2 db nagy doboz tejföl
2 csomag vaníliás cukor
2 kanál cukor (ízlés szerint)
Nyári variáció: 2 nagy tejfölös doboznyi szezongyümölcs
Téli verzió: 1 zacskó mirelit erdei gyümölcs
Elkészítési idő: 5-15 perc
Elkészítés
Télen-nyáron egyaránt elkészíthető finom, sütést nem igénylő édességet olyan alkalmakra ajánljuk, amikor egyáltalán nincs időnk sütni. Arra kell mindössze ügyelnünk, hogy még előző nap összeállítsuk a desszertet, illetve egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben, hogy az ízek kellemesen összeérjenek, és könnyen tálalható legyen (amúgy szétfolyna).
A mirelit gyümölcs levét ne öntsük ki, mert az a jó, ha a gyümölcslét beissza a babapiskóta. A nyári verzió esetén pedig egy kis gyümölcsszörppel locsolhatjuk meg a babapiskótát, hogy az ne maradjon száraz.
A tejfölbe keverünk 2 csomag vaníliás cukrot és kristály cukrot.
Egy jénaiba rétegezzük a hozzávalókat a következő módon: babapiskóta, tejföl, gyümölcs. A rétegezést kb. 3-4 rétegben ugyanebben a sorrendben folytatjuk.
A receptet Ili mama küldte Kokadról.
Málnás mascarponés álomtorta
Hozzávalók
1 kész tortalap
50 dkg mascarpone
75 dkg túró
1 kg málna
10 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
Fél pohár nagyon édes málnaszörp
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés
A desszertet jellegéből adódóan inkább ünnepibb alkalmakra ajánljuk, vagy vasárnapi ebédhez, amikor együtt van az egész család.
Először összeállítjuk a krémet: a túrót, a mascarpone-t, cukrot, az édes málnaszörpöt összekeverjük. A harmadát félretesszük a hűtőbe (ezzel fogjuk bevonni a tortát kívülről). A másik kétharmaddal tovább dolgozunk, ebbe először belekeverjük a kekszdarabokat majd óvatosan a málnát. Ez lesz a töltelékünk.
A kész tortalapot félbevágjuk.
A tortalap alsó felét ügyes mozdulatokkal megkenjük a töltelékkel, majd a félbevágott tortalap második felét záró rétegként rátesszük. Finom mozdultokkal megnyomkodjuk.
A félretett krém lesz a “bevonónk” - ezzel beterítjük az egész tortánkat, és tetszés szerint az oldalát kekszmorzsával, a tetejét gyümölccsel díszítjük.
A receptet Klári néni küldte Pécsről.
Sütés nélküli fekete-fehér krémsüti
Hozzávalók
a krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
30 dkg kókuszreszelék
a tésztához:
½ kg darált keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb. 3 dl tej
a tetejére:
10 dkg tortabevonó csokoládé
5 dkg vaj
Elkészítési idő: 30-40 perc
Elkészítése
Krém elkészítése
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és állandó keverés mellett felfőzzük (Vigyázzunk, hogy ne égjen le.) Ha kihűlt hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot. A sűrű krémet kihűtjük.
Tésztaalap elkészítése
A tészta hozzávalóit összekeverjük, miközben annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk, és porcukorral megszórt deszkán tepsi méretű “tortalapokat” gyúrunk.
Az első “tortalapot” óvatosan egy megfelelő méretű tepsibe helyezzük, amire rákenjük az előzőleg előkészített krém felét. A krémes rétegre rátesszük a második “tortalapot”, amin már a krém második részét oszlatjuk szét egyenletesen. A süteményt a harmadik “tortalappal” zárjuk.
A gőzfürdőben megolvasztott étcsokoládét és vajat a tepsi süteményünk tetejére öntjük. Az elkészült süteményünket hűtőben hagyjuk összeállni.
A receptet Horváth Géza küldte Szigetszentmiklósról.