Ha már ismerjük a piskótakészítés alapjait - és melyik nagyi ne ismerné - , akkor a könnyed tésztaalapot már kedvünkre variálhatjuk. Mivel alma szinte mindig van otthon minden családban, ezért most egy egyszerű, de elképesztően finom almás krémes piskóta receptet mutatunk.
A pofonegyszerű és tökéletes piskótához - mely a süti alapját adja - itt olvashatod a hozzávalókat és az elkészítés lépéseit.
A többi hozzávaló:
- 1 kg alma
- 8 ek. cukor
- fahéj (opcionális)
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 8 dkg vaj
- 2 ek. tejföl
- 2 dl habtejszín
1. Első lépésként piskótát sütünk, itt találod hozzá a kedvenc piskóta recepünket
2. Az almát lereszeljük és megpároljuk, 3-4 evőkanál cukorral. Fél csomag vanília ízű pudingporral megszórjuk, elkeverjük, és miután kettő-hármat rottyant, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. (A fahéj opcionális, de remekül illik az almához.)
3. 1,5 csomag pudingport 0,5 l tejben kb. 4 ek. cukorral felfőzünk. Ezután hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Kihűtjük.
4. A kihűlt piskótára rákenjük a kihűlt párolt almát, majd a pudingot, végül a felvert habtejszínt.
(A tepsi: 24 × 24 cm)
Szerző: Szülők Lapja
Fotó: Freepik