A legfinomabb almás süti: villámgyors almás-habos krémes - Lepd meg vele a családot hétvégén!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


A legfinomabb almás süti: villámgyors almás-habos krémes - Lepd meg vele a családot hétvégén!

Ha már ismerjük a piskótakészítés alapjait - és melyik nagyi ne ismerné - , akkor a könnyed tésztaalapot már kedvünkre variálhatjuk. Mivel alma szinte mindig van otthon minden családban, ezért most egy egyszerű, de elképesztően finom almás krémes piskóta receptet mutatunk.

A pofonegyszerű és tökéletes piskótához - mely a süti alapját adja - itt olvashatod a hozzávalókat és az elkészítés lépéseit.

A többi hozzávaló:

- 1 kg alma
- 8 ek. cukor
- fahéj (opcionális)
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 8 dkg vaj
- 2 ek. tejföl
- 2 dl habtejszín

 

1. Első lépésként piskótát sütünk, itt találod hozzá a kedvenc piskóta recepünket

2. Az almát lereszeljük és megpároljuk, 3-4 evőkanál cukorral. Fél csomag vanília ízű pudingporral megszórjuk, elkeverjük, és miután kettő-hármat rottyant, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. (A fahéj opcionális, de remekül illik az almához.)

3. 1,5 csomag pudingport 0,5 l tejben kb. 4 ek. cukorral felfőzünk. Ezután hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Kihűtjük.

4. A kihűlt piskótára rákenjük a kihűlt párolt almát, majd a pudingot, végül a felvert habtejszínt.
(A tepsi: 24 × 24 cm)

 

Szerző: Szülők Lapja
Fotó: Freepik
 


Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2025.11.07