Csak 3 összetevő kell hozzá, és a gyerekek imádják - Citromos sorbet (tejmentes fagyi)

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Csak 3 összetevő kell hozzá, és a gyerekek imádják - Citromos sorbet (tejmentes fagyi)

A nyári nagy melegben nincs is üdítőbb egy könnyű citromos fagylaltnál! A sorbet egy tejmentes, szigorúan vízzel készült fagylalt, ezért laktóz- és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják. Ráadásul rendkívül jó hűsítő, szomjoltó, igazi nyári finomság. 

A citromos sorbet elkészítéséhez csupán 3 összetevő szükséges, így az elkészítése pofonegyszerű.

 

Citromos sorbet hozzávalók (4 adaghoz):
 

- 5 dl víz
- 10 dkg cukor
- 1 dl friss citromlé
- 1,5 közepes (bio)citrom reszelt héja


 

Citromos sorbet elkészítése:

1. A vizet és a cukrot hevítsd fel egy kisebb lábasban, és kevergesd addig, míg a cukor el nem olvad. 

2. Vedd le a tűzről, add hozzá a citromhéjat, és hagyd teljesen kihűlni.

3. Szűrd át apró lyukú szűrőn! Keverd hozzá a citromlevet, majd öntsd fagyálló edénybe.

4. Tedd 3-4 órára a fagyasztóba, majd aprítógéppel dolgozd kásás állagúra!

5. Tálald fagyikehelyben, tálkában vagy pohárkákban!

Tipp: Az aprítógépbe tehetsz a fagylalthoz egy levél citromfüvet is! Az elkészült desszertet díszítheted mentalevelekkel.

 

 

Fotó: Freepik
 


Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2025.07.28