Házi Bounty-csoki recept
Hozzávalók:
- 100 gramm kókuszreszelék
- 1 tubus cukrozott sűrített tej
- 100 gramm ét- vagy tejcsokoládé
Elkészítés:
Szórd egy tálba a kókuszreszeléket és jól keverd össze a sűrített tejjel. Ezt követően formálj körülbelül 6 centis rudakat a masszából és tedd őket egy tálcára vagy sütőlapra, amit folpackkal kibéleltél. Ha készen vagy, tedd az egészet 30-60 percre a hűtőbe, hogy a kókuszrudacskák megdermedjenek.
Darabold a csokit egy tűzálló tálba és olvaszd fel. Mikróban közepes fokozaton mikrózd fél percig, vedd ki, keverd meg, majd újabb 15 másodpercig. Akkor jó, ha a csoki megolvadt. Forró gőz felett is megolvaszhatod: egy fazékban tegyél fel vizet forrni, ha már forr, tedd rá a tűzálló tálat a csokival és kevergesd addig, amíg meg nem olvad.
A kókuszrudacskákat két villa segítségével forgasd meg a csokiban, rácson csepegtesd le és tedd vissza a fóliázott tálcára. Végül ismét tedd a hűtőbe, hogy a csoki mihamarabb rádermedjen.
Tipp: rúd helyett golyókat is formálhatsz a masszából. Ha az olvadt csokiba dió- vagy mogyoródarabkákat tördelsz, még különlegesebb ízvilágot kapsz.
Fotó: wikihow.com