A gyerekek kedvence: Banános fánk - Mutatjuk a receptet

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


A gyerekek kedvence: Banános fánk - Mutatjuk a receptet

Az óvodákban, iskolákban most zajlanak a farsangi mókázások. Lepd meg unokád a hétvégén ezzel a farsangi finomsággal, mely akkor az igazi, ha érett banánból készül!

A fánkkészítés nem olyan macerás, mint azt sokan gondolják, és bár az olajszagot nemigen spórolhatjuk meg, de még egyszerűbbé tehetjük a fánk elkészítését, ha kelt tészta helyett sütőport használunk.

Ha akad otthon egy-két érett banán, érdemes süteményekhez felhasználni őket, például alapja lehet a következő isteni, puha és illatos desszertnek! 

 

Banános fánk receptje
 

Hozzávalók 8 adaghoz:

- 3 db érett banán
- 1 db L-es tojás
- 3 ek. cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 zacskó sütőpor
- 30 dkg liszt
- 1 dl görög joghurt
- 1 kk. fahéj
- 1 csipet só
- olaj


Elkészítés:
1. Nyomkodjuk össze alaposan a banánokat egy villával, és tegyük tálba.

2. Keverjük hozzá alaposan a tojást, a joghurtot, a cukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot.

3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport.

4. Keverjük össze a száraz keveréket a banános masszával.

5. Egy nagy edényben forrósítsunk olajat. Evőkanállal vegyünk ki kisebb adagokat a tésztából, és tegyük őket az olajba. Mindkét oldalukat süssük aranybarnára (ez kb. oldalanként 3-4 perc).

6. Tegyük a kisült fánkokat papírral kibélelt tálba, hogy a felesleges olaj távozni tudjon. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2025.02.13