![A gyerekek kedvence: Banános fánk - Mutatjuk a receptet](https://nagyszuloklapja.hu/uploads/29b33a74e2760d3fcb72d9399f2e0fa758063af7_resized_600x.webp)
Az óvodákban, iskolákban most zajlanak a farsangi mókázások. Lepd meg unokád a hétvégén ezzel a farsangi finomsággal, mely akkor az igazi, ha érett banánból készül!
A fánkkészítés nem olyan macerás, mint azt sokan gondolják, és bár az olajszagot nemigen spórolhatjuk meg, de még egyszerűbbé tehetjük a fánk elkészítését, ha kelt tészta helyett sütőport használunk.
Ha akad otthon egy-két érett banán, érdemes süteményekhez felhasználni őket, például alapja lehet a következő isteni, puha és illatos desszertnek!
Banános fánk receptje
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 3 db érett banán
- 1 db L-es tojás
- 3 ek. cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 zacskó sütőpor
- 30 dkg liszt
- 1 dl görög joghurt
- 1 kk. fahéj
- 1 csipet só
- olaj
Elkészítés:
1. Nyomkodjuk össze alaposan a banánokat egy villával, és tegyük tálba.
2. Keverjük hozzá alaposan a tojást, a joghurtot, a cukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot.
3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport.
4. Keverjük össze a száraz keveréket a banános masszával.
5. Egy nagy edényben forrósítsunk olajat. Evőkanállal vegyünk ki kisebb adagokat a tésztából, és tegyük őket az olajba. Mindkét oldalukat süssük aranybarnára (ez kb. oldalanként 3-4 perc).
6. Tegyük a kisült fánkokat papírral kibélelt tálba, hogy a felesleges olaj távozni tudjon. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: Freepik