A málnaszezon - és a közelgő forró nyár - egyik legfinomabb hűsítő desszertje lehet idén a málnahab. Akár barátok jönnek, akár unokázol, vagy csak magatoknak készíted el, mi sem lehetne kellemesebb, mint meleg nyári napokon, ebéd után az árnyas fák alatt beszélgetni és kanalazni egy pohár finom, hűvös málnahabot...
A recept nem tartalmaz hozzáadott cukrot, így kimondottan egészséges, de természetesen mindenki ízlésének megfelelően édesítheti, akár nádcukorral vagy mézzel.
Málnahab, cukor nélkül
Hozzávalók (4 személyre):
• 1 nagy doboz tejföl (330 g)
• 20 dkg fagyos vagy friss málna
• 2 dl tejszín
• 3-4 ek eritrit (vagy ízlés szerinti mennyiség)
• 1 tk. vaníliakivonat
• 1 citrom reszelt héja
• 2 tk. instant zselatin
A díszítéshez:
• friss málna
• tejszínhab
Elkészítés:
1. A málnát összefőzzük az édesítővel, majd szitán átpasszírozzuk.
2. A tejfölt ízesítjük, hozzákeverjük a málnapürét, a habbá vert tejszínt és a zselatint.
3. A habot tetszés szerint poharakba vagy tálkákba kanalazzuk, majd hagyjuk hűtőben dermedni. Díszíthetjük tört mogyoróval, pisztáciával, mentalevéllel vagy kekszmorzsával.
Fotó: Freepik