A kedvenc málnahab receptem - Villámgyors gyümölcsös hűsítő desszert nyárra

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


A kedvenc málnahab receptem - Villámgyors gyümölcsös hűsítő desszert nyárra

A málnaszezon - és a közelgő forró nyár - egyik legfinomabb hűsítő desszertje lehet idén a málnahab. Akár barátok jönnek, akár unokázol, vagy csak magatoknak készíted el, mi sem lehetne kellemesebb, mint meleg nyári napokon, ebéd után az árnyas fák alatt beszélgetni és kanalazni egy pohár finom, hűvös málnahabot...

A recept nem tartalmaz hozzáadott cukrot, így kimondottan egészséges, de természetesen mindenki ízlésének megfelelően édesítheti, akár nádcukorral vagy mézzel.


Málnahab, cukor nélkül


Hozzávalók (4 személyre):


    • 1 nagy doboz tejföl (330 g)
    • 20 dkg fagyos vagy friss málna
    • 2 dl tejszín
    • 3-4 ek eritrit (vagy ízlés szerinti mennyiség)
    • 1 tk. vaníliakivonat
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 tk. instant zselatin

A díszítéshez:

    • friss málna
    • tejszínhab


Elkészítés:

1. A málnát összefőzzük az édesítővel, majd szitán átpasszírozzuk.

2. A tejfölt ízesítjük, hozzákeverjük a málnapürét, a habbá vert tejszínt és a zselatint.

3. A habot tetszés szerint poharakba vagy tálkákba kanalazzuk, majd hagyjuk hűtőben dermedni. Díszíthetjük tört mogyoróval, pisztáciával, mentalevéllel vagy kekszmorzsával. 

 

Fotó: Freepik
 


Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2024.06.18