Végre itt a málnaszezon! A málna visszafogottan édes aromája különleges ízélményt kölcsönöz bármilyen édességnek. A mutatós és illatos málnás piskótának biztosan nagy sikere lesz a családnál és az unokáknál!
Málnás piskóta
Hozzávalók:
• 4 db nagyobb tojás
• 2 ek. kókuszolaj
• 1 db citrom reszelt héja és leve
• 1 csipet só
• 17,5 dkg cukor
• 16 dkg liszt
• 20 dkg friss málna
• 2 ek. porcukor
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 20x28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal, 1 tk reszelt citromhéjjal és 2 ek citromlével.
3. A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
4. A tojássárgájás-kókuszolajos keveréket a tojáshabhoz adjuk, és óvatosan összeforgatjuk. Ezután fokozatosan beleszitáljuk a lisztet, és finoman elkeverjük benne.
5. Az így kapott masszát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, majd a tetejét kirakjuk a friss málnaszemekkel. A piskótát az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk.
Fotó: Freepik