A legfinomabb málnás piskóta - a gyerekek kedvence

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


A legfinomabb málnás piskóta - a gyerekek kedvence

Végre itt a málnaszezon! A málna visszafogottan édes aromája különleges ízélményt kölcsönöz bármilyen édességnek. A mutatós és illatos málnás piskótának biztosan nagy sikere lesz a családnál és az unokáknál!

 

Málnás piskóta

Hozzávalók:

    • 4 db nagyobb tojás
    • 2 ek. kókuszolaj
    • 1 db citrom reszelt héja és leve
    • 1 csipet só
    • 17,5 dkg cukor
    • 16 dkg liszt
    • 20 dkg friss málna
    • 2 ek. porcukor


Elkészítés:
 

1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 20x28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal, 1 tk reszelt citromhéjjal és 2 ek citromlével.

3. A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.

4. A tojássárgájás-kókuszolajos keveréket a tojáshabhoz adjuk, és óvatosan összeforgatjuk. Ezután fokozatosan beleszitáljuk a lisztet, és finoman elkeverjük benne.

5. Az így kapott masszát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, majd a tetejét kirakjuk a friss málnaszemekkel. A piskótát az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk.
  

Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2024.06.14