Mindössze pár összetevő kell hozzá és gyorsan elkészül, ha a gyerkőcök segítenek elkészíteni, még gyorsabban repül az idő sütés közben!
Csokibomba - brownie
Hozzávalók:
- 300 gramm étcsoki (tipp: húsvéti nyuszi vagy télapócsoki maradékát is beleteheted!)
- 100 gramm margarin
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 5 egész tojás
- 200 gramm cukor
- 100 gramm darált mogyoró (helyettesíthető ízlés szerint dióval vagy mandulával)
- 1 csipet só
- vaníliaesszencia, vaníliakivonat, vanília, vaníliaroma, vanílisácukor - ki mit szeret használni, ízlés szerint
Elkészítés:
1. Az egész tojásokat a cukorral és a sóval keverd habosra (Tipp: ha vagány vagy, kézi habverővel, de ha időt akarsz spórolni, inkább konyhagéppel ess neki)!2. A sütőt közben kapcsold be, mleegtísd elő 175 ºC fokra!
3. A kisebb darabokra tördelt csokit a margarinnal és a 2 evőkanál kakaóporral olvaszd meg vízgőz felett!
4. Amikor már homogén elegyet alkot, öntsd a cukros tojáshabba és óvatosan keverd össze őket!
5. Tedd bele a vaníliát (ha rúdat használsz, akkor a kikapart magokat)!
6. Végül szórd a keverékbe a darált mogyorót, és már túl vagy a nehezén.
7. Egy sütőformát (pl. 24 x 30 cm-es tepsit) kenj ki margarinnal és 1 evőkanál kakaóport szórj szét a tepsiben egyenletesen! (Tipp: ha jobban szereted, nyugodtan használhatsz sütőpapírt a margarin-kakaópor helyett.)
8. Öntsd a formába a masszát és mehet is az előmelegített sütőbe. Én légkeveréssel kb 35-40 perc alatt szoktam készre sütni, de mint mindig, a titok nyitja a TŰPRÓBA!
9. Amikor kiveszed a sütőből, kicsit összébb fog esni, ne lepődj meg!
10. Ha egy kissé kihűlt, szépen szeletelhető. Aki szereti, egy kis tejszínhabbal megkoronázhatja.
Köszönjük a receptet olvasónknak, Emmának Várpalotáról.
Fotók: Szülők Lapja