Csupa csoki brownie recept - Ellenállhatatlan süti csokirajongóknak

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Csupa csoki brownie recept - Ellenállhatatlan süti csokirajongóknak Étcsokis brownie, igazi csokicsoda, finom, egyszerre könnyed és tömény csokoládés sütemény, aminek egy gyermek sem tud ellenállni. Itt a recept, készítsd el a gyerekeknek! Vigyázat, egy falat nem elég belőle! Étcsokis brownie, igazi csokicsoda, finom, egyszerre könnyed és tömény csokoládés sütemény, aminek egy gyermek sem tud ellenállni. Vigyázat, egy falat nem elég belőle! 

Mindössze pár összetevő kell hozzá és gyorsan elkészül, ha a gyerkőcök segítenek elkészíteni, még gyorsabban repül az idő sütés közben!

Csokibomba - brownie




Hozzávalók:
  • 300 gramm étcsoki (tipp: húsvéti nyuszi vagy télapócsoki maradékát is beleteheted!)
  • 100 gramm margarin
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 5 egész tojás
  • 200 gramm cukor
  • 100 gramm darált mogyoró (helyettesíthető ízlés szerint dióval vagy mandulával)
  • 1 csipet só
  • vaníliaesszencia, vaníliakivonat, vanília, vaníliaroma, vanílisácukor - ki mit szeret használni, ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az egész tojásokat a cukorral és a sóval keverd habosra (Tipp: ha vagány vagy, kézi habverővel, de ha időt akarsz spórolni, inkább konyhagéppel ess neki)!

2. A sütőt közben kapcsold be, mleegtísd elő 175 ºC fokra!

3. A kisebb darabokra tördelt csokit a margarinnal és a 2 evőkanál kakaóporral olvaszd meg vízgőz felett! 

4. Amikor már homogén elegyet alkot, öntsd a cukros tojáshabba és óvatosan keverd össze őket!

5. Tedd bele a vaníliát (ha rúdat használsz, akkor a kikapart magokat)!

6. Végül szórd a keverékbe a darált mogyorót, és már túl vagy a nehezén.

7. Egy sütőformát (pl. 24 x 30 cm-es tepsit) kenj ki margarinnal és 1 evőkanál kakaóport szórj szét a tepsiben egyenletesen! (Tipp: ha jobban szereted, nyugodtan használhatsz sütőpapírt a margarin-kakaópor helyett.)

8. Öntsd a formába a masszát és mehet is az előmelegített sütőbe. Én légkeveréssel kb 35-40 perc alatt szoktam készre sütni, de mint mindig, a titok nyitja a TŰPRÓBA!

9. Amikor kiveszed a sütőből, kicsit összébb fog esni, ne lepődj meg!

10. Ha egy kissé kihűlt, szépen szeletelhető. Aki szereti, egy kis tejszínhabbal megkoronázhatja.

Köszönjük a receptet olvasónknak, Emmának Várpalotáról.

Fotók: Szülők Lapja

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2017.11.10