![Fahéjas csiga receptje házilag - Így lesz igazán puha és omlós a tésztája](https://nagyszuloklapja.hu/uploads/upload/images/3928_resized_600x.webp)
Nagy tojásfogyasztó család vagyunk, de bár ritkán, azért megesik, hogy kifogynak a készletek. Most is így történt, amikor a legkisebbik unokám csillogó szemmel közölte, hogy ő bizony csigát szeretne enni. Mármint fahéjasat, amilyet rendszeresen szoktam nekik csinálni. Így egy régi trükkhöz folyamodtam, a tojást ecet és víz keverékével helyettesítettem. Bevált, kis ínyenceim semmit nem vettek észre belőle, mind befalták a csigát. El is mondom, hogy készítettem.
Fahéjas csigavarázs
![](images/uploads/1538943909_2018-10-07_22-16-57_864_800x600.jpg)
Hozzávalók a tésztához:
- 450 gramm liszt
- 100 gramm margarin
- 1 csipet só
- 1 tk víz
- 1 tk ecet
- 1 tk vaníliaaroma
- 25 gramm élesztő
- 220 ml tej
- 1 teáskanál cukor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 30 gramm margarin
- 6 ek cukor
- 2 tk őrölt fahéj
![](images/uploads/1538943996_2018-10-07_22-16-52_242_800x600.jpg)
Elkészítés:
1. A lisztet keverd össze a csipet sóval, majd az élesztőt futasd fel a cukorral és a tej felével!2. Ha az élesztő beindult, öntsd a liszthez, és hozzákeverheted a víz-ecet keverékét, a vaníliaromát, a maradék tejet, és a megolvasztott margarint.
3. Jól dolgozd össze a masszát, míg elválik az edényfalától, takard le egy konyharuhával és tedd meleg helyre, amíg duplájára kel a tészta (kb. 20-30 perc)!
4. A megkelt tésztát már bátran kiboríthatod a belisztezett gyúródeszkára és a belisztezett sodrófával gyúrd, míg nagyjából 3-5 mm vastagságú, téglalap alakú tésztát nem kapsz.
5. A 30 gramm margarint olvaszd meg és kend be vele a tésztát!
6. Keverd össze a fahéjat és a cukrot, majd egyenletesen szórd el a tészta egész felületén!
7. Szorosan tekerd fel a hosszabbik oldal mentén és ujjnyi, vagy bő 1 cm vastag szeleteket vágj a tekercsből, a szeleteket pedig szépen helyezd egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsire! Ezután kb. 30 percet pihentesd a tésztát - ennyi idő alatt legalább előmelegszik a sütőd.
8. 190 fokra előmelegített sütőbe mehet a tepsi, nagyjából 20 perc elegendő is a tökéletesen átsült fahéjas csigák eléréséhez. Én tálalás előtt fahéjas porcukorral szórom meg.
+1 tipp: Ugyanezt a receptet szoktam hasznáálni a kakaós csigához is, csak ott még több kakóport használok, unokáim szerint dől belőle a csoki...
![](images/uploads/1538943954_2018-10-07_22-21-55_982_800x600.jpg)
Köszönjük a receptet olvasónknak, Orsinak Hódmezővásárhelyről.
Fotók: Szülők Lapja