Gyümölcsfagyi recept házilag
Hozzávalók:
1/2 kiló túró
1/2 kiló piros gyümölcs (én eperrel csináltam, de lehet málna, ribizli, szeder vagy vegyesen akár)
1 banán (elhagyható)
1/2-1 doboz natúr joghurt (attól függően, hogy mennyi levet ereszt a gyümölcs)
Méz
Vaníliaaroma vagy vaníliás cukor
Kevés őrölt fahéj és/vagy szegfűszeg / friss mentalevél
Elkészítés:
1. A gyümölcsfagylalt hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
2. A tállal együtt behelyezzük a fagyasztóba, és fél óránként keverünk a fagyimasszán egyet.
3. Lefagyasztjuk.
4. Fogyasztás előtt körülbelül 15-20 perccel kivesszük, hogy kiolvadjon.
Tipp: a gyümölcsből pár szemet félretehetünk még a turmixolás előtt. A félretett gyümölcsöket durvára daraboljuk, a végső péphez ezt keverhetjük, ha szeretjük darabos fagyi változatot. Ugyanígy lehet a masszába csokit, csokis kekszet, diót és más finomságokat keverni.
Kezdőfotó: pixabay
A receptet Pákozdi nagyi küldte Nagykanizsáról. Köszönjük!