A tésztát nyújtani sem kell, gyorsan elkészül egy kézimixer vagy egy konyhai robotgép segítségével. Bevállalósabbak persze fakanállal is keverhetik. Ez most eperrel és csokival készült, de használhatunk hozzá bármely más bogyós gyümölcsöt, meggyet, cseresznyét, áfonyát akár, mindegyik kitűnő választás.
Tipp: Könnyű beleesni a túl sok gyümölcs csapdájába, ha túl sokat teszel bele, mind lesüllyed sütés közben a tepsi aljára és ott eláztatja a tésztát! De bátran kísérletezz, neked milyen variációban ízlik legjobban ez a piskóta!
Epres-csokis piskótatorta
Hozzávalók
400 g liszt
4 egész tojás
200 g vaj vagy margarin
200 g cukor
5 evőkanál tej, rizstej vagy mandulatej
300 g eper
2/3 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
fél tábla, összetördelt étcsoki
Elkészítés
1. A cukrot, a vajat, a tojást és a tejet mixerrel szépen összekeverjük.
2. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport és a vaníliáscukrot elegítjük, majd fokozatosan a vajas keverékhez adagoljuk.
3. Végül beleforgatjuk a megmosott, lecsöpögtetett, feldarabolt epret és a csokidarabokat.
4. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a tésztát.
5. Előmelegített sütőben 200 fokon - tepsi mérettől/formától függően körülbelül 40 percig sütjük. (Tűpróba!)
6. Miután kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét és már szeletelhető is.
Köszönjük a receptet Magdikának!