Járj kedvében az unokának ezzel az igazán finom süteménnyel!
Boci szelet
Hozzávalók a tésztához:
11 evőkanál cukor
11 evőkanál olaj
15 evőkanál tej
15 evőkanál liszt
2-4 evőkanál kakaó
4 tojás
1 sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
30-40 deka kiló túró
4 evőkanál búzadara (helyettesíthető rizsdarával)
1 egész tojás
20 deka porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: olajat, tejet, lisztet, kakaót, sütőport - ezeket mind alaposan elkeverjük.
2. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit a tésztamasszához óvatosan hozzákeverünk úgy, hogy a hab ne törjön össze.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
4. A töltelék elkészítéséhez egy keverőtálban összedolgozzuk a hozzávalókat: túrtó, darát, tojást, porcukrot és vaníliás cukrot.
5. Egy evőkanál segítségével a túrótölteléket rámeregetjük a tésztára - ettől lesz "foltos" a tészta.
6. 180 fokos sütőben körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük.
A boci szelet süti készítését videón is megnézheted:
Fotó: képernyőfotó a videóból