Így készül a boci szelet - tarkabarka túrós sütemény piskótatésztából

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Így készül a boci szelet - tarkabarka túrós sütemény piskótatésztából Látványos, fehér-barna tarka sütemény, ami a gyereket egyből a bocira emlékezteti. Nem csak a külleme érdekes, hanem ízre is nagyon finom. Gyerekzsúrra, családi rendezvényekre, vendégváró finomságnak, kerti partira vagy akár tízórai desszertnek is tökéletes! Látványos, fehér-barna tarka sütemény, ami a gyereket egyből a bocira emlékezteti. Nem csak a külleme érdekes, hanem ízre is nagyon finom. Gyerekzsúrra, családi rendezvényekre, vendégváró finomságnak, kerti party-ra vagy akár tízórai desszertnek is tökéletes!
Járj kedvében az unokának ezzel az igazán finom süteménnyel!


Boci szelet


Hozzávalók a tésztához:

11 evőkanál cukor
11 evőkanál olaj
15 evőkanál tej
15 evőkanál liszt
2-4 evőkanál kakaó
4 tojás
1 sütőpor



Hozzávalók a töltelékhez:

30-40 deka kiló túró
4 evőkanál búzadara (helyettesíthető rizsdarával)
1 egész tojás
20 deka porcukor
1 csomag vaníliás cukor

1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: olajat, tejet, lisztet, kakaót, sütőport - ezeket mind alaposan elkeverjük.

2. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit a tésztamasszához óvatosan hozzákeverünk úgy, hogy a hab ne törjön össze.

3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.

4. A töltelék elkészítéséhez egy keverőtálban összedolgozzuk a hozzávalókat: túrtó, darát, tojást, porcukrot és vaníliás cukrot.

5. Egy evőkanál segítségével a túrótölteléket rámeregetjük a tésztára - ettől lesz "foltos" a tészta.

6. 180 fokos sütőben körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük.


A boci szelet süti készítését videón is megnézheted:



Fotó: képernyőfotó a videóból

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.07.12