A kakaós csiga elkészítése nem egy nagy ördöngösség, egyre kell nagyon ügyelni, hogy a sütési időt jól eltaláljuk. Az alábbiakban egy biztos és kipróbált receptet mutatunk.
Kakaós csiga recept
Hozzávalók a tésztához:
- 25 deka búzaliszt
- Fél csomag sütőpor
- 25 deka zsíros túró
- 5 evőkanál olaj
- Fél deci tej
- 12 deka porcukor
- 1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 3 evőkanál cukormentes kakaópor
- 6 evőkanál porcukor
Hozzávalók a tészta kenéséhez:
- 5 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítés
1. A tésztához alaposan összekeverjük a hozzávalókat ebben a sorrendben: túró, porcukor, tej, olaj, liszt, sütőpor és só.
2. A tésztát alaposan összegyúrjuk, és lisztezett deszkán körülbelül fél centisre nyújtjuk.
3. A tésztalapot olvasztott vajjal megkenjük.
4. A töltelék elkészítéséhez a kakaót elkeverjük a porcukorral és a vajas tésztára egyenletesen eloszlatjuk (például egy teaszűrő segítségével).
5. A kakaóval megtöltött tésztát óvatosan feltekerjük, és 2 centiméter széles szeleteket, "csigákat" vágunk belőle.
6. A kész csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 13-15 percig sütjük. A sütési idő a kakaós csiga kényes pontja - nem szabad túlsütni a csigákat, mert attól biztosan kiszáradnak, ezért a sütési időt mindenkinek a saját tűzhelyéhez kell igazítania.
Tipp: tetszés szerint más töltelékkel is készíthetjük. Például fahéjjal, dióval vagy a kókusszal.