Karácsonyi diós-fahéjas kuglóf recept - Csak keverd össze a hozzávalókat és már sütheted is!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Karácsonyi diós-fahéjas kuglóf recept - Csak keverd össze a hozzávalókat és már sütheted is! Irigykedve néztem éveken át, milyen gyönyörű kuglófokat tudnak készíteni az ismerőseim, aztán egyik karácsonykor elszántam magam és én is megsütöttem a kuglófom. És azóta minden karácsonykor megsütöm ezt a pofonegyszerű sütit a családnak. Irigykedve néztem éveken át, milyen gyönyörű kuglófokat tudnak készíteni az ismerőseim, de én magam nem mertem belevágni, valahogy macerásnak, bonyolultnak találtam az elkészítését. Aztán egyszer kaptam ajándékba egy szilikon kuglófsütő formát és vele együtt egy alapreceptet, ami nem tűnt se bonyolultnak, se hosszadalmasnak. Elkészítettem akkor karácsonyra és azóta minden karácsonykor, már a saját ízlésemnek megfelelően megsütöm ezt a pofonegyszerű sütit a családnak.

Karácsonyi diós-fahéjas kuglóf


Karácsonyi kuglóf recept - Hozzávalók

- 3 db tojás
- 200 gr liszt
- 120 gr vaj
- 200 gr cukor
- 1-1 mokkáskanálnyi sütőpor és szódabikarbóna
- Őrölt fahéj ízlés szerint
- 2 maréknyi durvára tört dió



Karácsonyi kuglóf - Elkészítés

1. Egy keverőtálba keverd össze a lisztet, az egész tojásokat, a megolvasztott vajat, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sütőport!

2. Szórd bele a durvára összetört/vágott diódarabokat!

3. ízesítsd ízlés szerint cukorral vagy édesítőszerrel a keveréked!

4. Kivajazott kuglófformába öntsd a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 45 percig a kuglófot! Tűpróbával ellenőrizhető, hogy kész van-e a kuglóf.

5. Miután kiöntötted a formából és kihűlt a kuglófod, porcukorral meghintve már tálalható is!

Tipp: Fehéj helyett lehet bártan kísérletezni kakaóval, a dió helyett akár más olajos magvakkal is.

A receptet Klári küldte Szekszárdról, köszönjük!

Fotók: Nagyszülők Lapja

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2018.12.19