Karácsonyi diós-fahéjas kuglóf
Karácsonyi kuglóf recept - Hozzávalók
- 3 db tojás
- 200 gr liszt
- 120 gr vaj
- 200 gr cukor
- 1-1 mokkáskanálnyi sütőpor és szódabikarbóna
- Őrölt fahéj ízlés szerint
- 2 maréknyi durvára tört dió
Karácsonyi kuglóf - Elkészítés
1. Egy keverőtálba keverd össze a lisztet, az egész tojásokat, a megolvasztott vajat, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sütőport!
2. Szórd bele a durvára összetört/vágott diódarabokat!
3. ízesítsd ízlés szerint cukorral vagy édesítőszerrel a keveréked!
4. Kivajazott kuglófformába öntsd a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 45 percig a kuglófot! Tűpróbával ellenőrizhető, hogy kész van-e a kuglóf.
5. Miután kiöntötted a formából és kihűlt a kuglófod, porcukorral meghintve már tálalható is!
Tipp: Fehéj helyett lehet bártan kísérletezni kakaóval, a dió helyett akár más olajos magvakkal is.
A receptet Klári küldte Szekszárdról, köszönjük!
Fotók: Nagyszülők Lapja